Menu

Servicepagina basisscholen

Op deze pagina vind je services die bestemd zijn voor de basisscholen.

> Wil je adviseren over schoolkeuze?

Advies geven over schoolkeuze: voor leerkrachten van groep 8 kan het een uitdaging zijn.
Daarom helpen wij je graag op weg met behulp van onze geactualiseerde artikelen over verschillende opleidingen, thema’s en onderwijsconcepten.
> Ga naar onze adviesbrieven voor leerkrachten van groep 8

Ongelijke schooladviezen? Dr. Thomas van Huizen legt uit hoe dat komt: ‘Meetfout maakt leraar verdacht’.

> Handleiding 2023

Ter ondersteuning van je schoolkeuze-lessen heeft de VO Gids een handige handleiding beschikbaar. Deze wordt dus bij de levering van de VO Gids meegezonden. Bovendien kun je de handleiding ook downloaden.

De handleiding 2023 voor Groep 7: Handleiding Groep 7
De handleiding 2023 voor Groep 8: Handleiding Groep 8

> Artikelen gebruiken

Uitsluitend basisscholen kunnen alle artikelen uit de VO Gids vrij van copyright gebruiken. Je kunt ze daarom zonder enig bezwaar printen, beamen, kopiëren of verspreiden.

> Extra onderwijsaanbod

Veel scholen bieden naast de reguliere vakken ook extra vakken aan. Om ouders en groep 8-leerlingen hierover goed te kunnen informeren over de mogelijkheden, hebben wij hiervoor een aparte pagina ingericht.
> Extra onderwijsaanbod

Onderwijsschema Nederland 2023

Je wilt het onderwijsschema van Nederland gebruiken tijdens een informatiemiddag of -avond met groep 8 en/of ouders? Dan kun je die hier downloaden:

> Download Onderwijsschema Nederland 2023

Link op jullie basisschoolpagina

Als service naar de ouders en hun kinderen in Groep 8 kun je ook een link op de website van de basisschool zetten. Hiervoor hebben wij verschillende afbeeldingen beschikbaar (klik met rechtermuisknop en dan downloaden):