Menu

De SchoolWijzer

Start hier je schoolkeuze en kies de beste middelbare school

Begin je schoolkeuze bij de SchoolWijzer van de VO Gids. Hier staan alle middelbare scholen van Nederland op de kaart. Je kunt per regio zoeken, kijken en vergelijken. Zo wordt kiezen gemakkelijk: je vindt snel het beste en leukste voortgezet onderwijs voor jou. Want de beste school is de school die bij jou past!

Vind en vergelijk alle middelbare scholen in Nederland

Geef eventueel een richting aan

Zó vind je jouw school

Je kiest in de online SchoolWijzer van de VO Gids zelf welke scholen je wilt bekijken en vergelijken. Bijvoorbeeld alle vmbo-scholen in jouw omgeving (voer dan je postcode in) of woonplaats. Dan verschijnt een aantal middelbare scholen op de kaart. De getallen op de kaart geven aan hoeveel scholen er in die regio aan jouw zoekcriteria voldoen. Nu kun je meer voorkeuren aangeven in de linkerkolom, zoals profielen, extra aanbod of levensvisie. De scholen in je uiteindelijke selectie kun je verder vergelijken en bekijken. Dat doe je zó:

Zelf snel scholen bekijken en vergelijken

Basisschool de Stelberg 2023

  • Klik op een school voor meer informatie. Je ziet dan gegevens als opleidingen (onderwijsvormen), onderwijsconcepten, extra aanbod, leerlingenaantal en levensvisie en je kunt doorklikken naar de website van de school.
  • Vergelijk de scholen uit jouw selectie, door bij elke school op de knop ‘Vergelijk’ te klikken. Vervolgens klik je rechtsboven in de menubalk op ‘ScholenVergelijker’. Nu krijg je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de geselecteerde scholen. Zoals extra aanbod, thema en leerlingenaantal. Je ziet het in één oogopslag van maximaal vijf scholen tegelijk.

Met checklist naar open dag

Thuis scholen kijken en vergelijken is leuk met deze ScholenVergelijker van de VO Gids, de handige hulp bij schoolkeuze. Maar ga vooral ook met je ouders naar de open dagen van de scholen die je het meest aanspreken. Bekijk onze OpenDagenPlanner. En vergeet niet de checklist voor ouders en de checklist voor leerlingen mee te nemen. Zo kies jij de beste middelbare school.