Menu

OpenDagenPlanner

Ga de sfeer proeven op een paar middelbare scholen in jouw regio! Een belangrijke stap in je schoolkeuze voor voortgezet onderwijs (vo). Met deze OpenDagenPlanner van de VO Gids ontdek je snel waar en wanneer in jouw omgeving de open dagen of voorlichtingsavonden zijn. Ga erop af, want het is ook heel leuk!

Veel scholen vinden het fijn als je je van tevoren aanmeldt, zodat ze kunnen inschatten hoeveel mensen er komen. In onze OpenDagenPlanner zie je waar het gewenst is om je bezoek aan te melden en dat kun je dan ook direct doen. Aanmelden is lang niet altijd nodig. Vaak kun je ook spontaan naar een open dag, inloopdag of voorlichtingsavond gaan.

Vind de open dagen van alle scholen in Nederland

Geef eventueel een richting aan

Open dagen bezoeken in een specifieke periode?
Activeer hier de kalender.

Zó werkt de OpenDagenPlanner

In één oogopslag kun je zien wanneer de vo-scholen in jouw buurt open dag houden. Vul daarvoor in de OpenDagenPlanner je postcode of plaatsnaam in en eventueel het schooltype van jouw keuze. Klik rechtsonderaan op ‘zoek’ en je krijgt een overzicht van de eerstvolgende open dagen in jouw buurt, per school. Je kunt sorteren op datum of alfabetisch, per school. Met de knop Filter resultaten kun je nog verder sorteren, bijvoorbeeld op een bepaalde school, op thema, vmbo-profiel of levensvisie. Ook kun je per school meteen doorklikken naar meer informatie.

Aanmelden, ja of nee?

Als jouw lijst met open dagen verschijnt, zie je ook meteen bij welke school aanmelden gewenst is. Dat kun je dan meteenOstrea Lyceum Fruitlaan doen. Soms is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (bijvoorbeeld vanwege corona-maatregelen), en dan moet je een tijdstip kiezen. Bij deze scholen word je direct naar de inschrijfpagina van de school geleid. Zo hoef je niet te zoeken. O ja: meld je altijd samen met je vader en/of moeder aan.

Veelgestelde vragen over de OpenDagenPlanner en de aanmeldservice.

Handig: printje maken of toevoegen aan je agenda

Handig: je kunt van het overzicht een PDF maken, die je kunt printen en meenemen. Zo heb je het programma letterlijk in handen. Hoe groter je de regio maakt, hoe meer scholen met open dagen je ziet. Ook handig: klik op het kalender-icoontje van een open dag; dan wordt dit gelijk in je eigen agenda geplaatst. Zo vergeet je niet de datum of tijd.

Utrechts Stedelijk Gymnasium

Gebruik de kalender

Je kunt in de OpenDagenPlanner ook een periode aangeven waarbinnen je open dagen wil bezoeken. Open dagen die al voorbij zijn, worden niet meer getoond. De meeste open dagen zijn van november tot en met april, maar sommige scholen organiseren al in september en oktober open dagen.

Een bepaalde school

Wil je de open dag van een bepaalde school bezoeken? Dan kun je ook die schoolnaam invoeren om te zien of er open dagen op het programma staan en zo ja wanneer.

Heel veel open dagen

De OpenDagenPlanner wordt door de scholen zelf gevuld. Er staan heel veel open dagen in, maar het kan voorkomen dat een enkele school er niet tussen staat. Bel dan de school voor het open dagen-programma.