Menu

Open Dagen Planner

Een belangrijke stap in je schoolkeuze voor voortgezet onderwijs (VO) is een bezoek aan de open dag van de middelbare school. Want alleen in de VO-scholen zelf kun je de sfeer proeven. Met deze OpenDagenPlanner van de VO Gids ontdek je snel waar en wanneer de open dagen zijn. Ga erop af, want het is ook heel leuk!

Zó werkt de OpenDagenPlanner

Vind de open dagen van alle scholen in Nederland

Geef eventueel een richting aan

Open dagen bezoeken in een specifieke periode?
Activeer hier de kalender.

Zó werkt de opendagenplanner

In één oogopslag kun je zien wanneer de VO-scholen in jouw buurt open dag houden. Vul daarvoor in de OpenDagenPlanner je postcode of plaatsnaam in en eventueel het schooltype van jouw keuze. Klik rechtsonderaan op ‘zoek’ en je krijgt een overzicht van de eerstvolgende open dagen in jouw buurt, per school. Je kunt doorklikken naar meer informatie over de school.

Handig: printje maken of toevoegen aan je agenda

Handig: je kunt van het overzicht een PDF maken, die je kunt printen en meenemen. Zo heb je het programma letterlijk in handen. Hoe groter je de regio maakt, hoe meer scholen met open dagen je ziet.

Ook handig: klik op het kalender-icoontje van een open dag en deze wordt gelijk in je eigen agenda geplaatst. Zo vergeet je niet de datum of tijd.

Gebruik de kalender

Je kunt in de OpenDagenPlanner ook een periode aangeven waarbinnen je open dagen wil bezoeken. Open dagen die al voorbij zijn, worden niet meer getoond. De meeste open dagen zijn van november tot en met april.

Een bepaalde school

Wil je de open dag van een bepaalde school bezoeken? Dan kun je ook die schoolnaam invoeren om te zien of er open dagen op het programma staan en zo ja wanneer.

Heel veel open dagen

De OpenDagenPlanner wordt door de scholen zelf gevuld. Er staan heel veel open dagen in, maar het kan voorkomen dat een enkele school er niet tussen staat. Bel dan de school voor het open dagen-programma.