Menu

Basisscholen

Hieronder kunt u als leerkracht van de basisschool antwoorden op de meest gestelde vragen vinden.

Via onderstaande button komt u bij een overzicht van services die speciaal bestemd zijn voor basisscholen.

 

De meest voorkomende vragen die wij krijgen zijn:

Wanneer komt de nieuwste editie?

Vanaf half oktober wordt de nieuwe editie van de VO Gids bezorgd. Indien u de VO Gids besteld heeft, ontvangt van ons een e-mail bericht over de exacte bezorgdatum.

Ik wil graag exemplaren voor groep 8 bestellen

Indien uw basisschool is gevestigd in een gemeente waar de VO Gids verschijnt, dan kunt u via deze site exemplaren bestellen. Hiervoor heeft u inlogcodes ontvangen.
Via de menubalk “Inloggen” kunt u daarmee inloggen en bestellen. Beschikt u niet (meer) over de inlogcodes? Mail ons en wij sturen u ze toe.

Ik wil graag exemplaren voor groep 7 bestellen

De VO Gids wordt speciaal gemaakt voor groep 8-leerlingen. Hier is de oplage op afgestemd.

Het is echter mogelijk om een aparte bestelling voor uw groep 7 te plaatsen. Hiervoor dient u in te loggen en bij ‘Bestellen voor groep 7’ het gewenste aantal invullen. Zodra u uw bestelling bevestigd heeft d.m.v. de knop ‘Opslaan’ wordt deze door ons verwerkt.
Uw bestelling voor uw groep 7 wordt speciaal voor u gedrukt.

Let op: Omdat we deze gidsen speciaal voor u extra moeten drukken kunnen we deze exemplaren alleen tegen de kostprijs van €2,50 per stuk incl. btw en verzendkosten leveren. U ontvangt hiervan een voorschotnota per mail.
Pas bij tijdige betaling worden de gidsen voor u bijgedrukt.

Ik wil mijn groep 7 bestelling aanpassen

Omdat uw groep 7 bestelling apart door ons verwerkt worden, is het niet mogelijk om zelf uw bestelling voor groep 7 via het beheer aan te passen.
Mocht u uw huidige bestelling voor groep 7 willen wijzigen, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via scholen@devogids.nl. Dan zorgen wij ervoor dat het aantal wordt gewijzigd en u ontvangt van ons een gecorrigeerde factuur.

Is de VO Gids echt kosteloos?

Ja, de VO Gids is voor Groep 8 kosteloos. Uitsluitend voor de verzending vragen wij een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten ad € 4,95 excl. btw voor de gehele zending per adres.

Bestellingen voor Groep 7 zijn niet kosteloos.
Omdat we deze gidsen speciaal voor u extra moeten bijdrukken kunnen we deze exemplaren alleen tegen de kostprijs van €2,50 per stuk incl. btw en verzendkosten leveren. U ontvangt hiervan een voorschotnota per mail.
Pas bij tijdige betaling worden de gidsen voor u bijgedrukt.

Wij hebben nog geen VO Gidsen ontvangen

De VO Gids is beschikbaar voor ruim 6.200 basisscholen. Indien u besteld heeft, worden de VO Gidsen vanaf 14 oktober t/m 28 oktober bezorgd op uw school. Indien wij uw basisschool per abuis hebben gemist, stuurt u dan een mail naar scholen@devogids.nl en wij leveren u per ommegaande uw exemplaren (zolang de voorraad strekt).

Wij hebben te weinig VO Gidsen ontvangen

Uiteraard kunt u extra exemplaren bestellen. Als uw leerlingenaantal voor het nieuwe jaar in juni nog niet bekend was, dan kunt u tot 13 september bijbestellen. Indien wij bij de verwerking een fout hebben gemaakt, leveren wij altijd na (indien voorradig). U kunt ons mailen: scholen@devogids.nl.

Wij wensen geen VO Gidsen ontvangen

Bij exclusieve afspraken met een lokale vo-school kan het gebeuren dat de VO Gids niet op prijs wordt gesteld. Uiteraard leveren wij de VO Gids dan graag aan een andere instantie of school.

Waarom staan er scholen in de VO Gids die voor mijn groep 8 te ver zijn?

In de SchoolWijzer (het overzicht van vo-scholen) in de VO Gids staan de scholen binnen een regio én de omringende regio’s. Dit kan ertoe leiden dat bij sommige leerlingen de afstand te groot is, terwijl die dat bij anderen niet is. Wij verwijzen u voor een exacte bepaling van het relevante onderwijsaanbod naar de SchoolWijzer op onze site.

Mag ik kopieën maken van de artikelen?

JA! Voor het gebruik op de basisscholen is de VO Gids vrijgesteld van copyrights. U kunt bij SchoolKeuzeInfo artikelen over een specifiek onderwerp downloaden. U mag deze uitdrukkelijk kopiëren, mailen, uitdelen, beamen etc.

Ik heb een goed idee voor de redactie!

Graag! Wij hebben de ambitie om van de VO gids een bijzonder goede en informatieve gids te maken over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Wij ontvangen graag uw opmerkingen en ideeën! Indien u nadere vragen of opmerkingen heeft, mail dan naar scholen@devogids.nl. Wij ontvangen uw reactie graag.

Ik ben mijn logingegevens kwijt. Kan ik nieuwe krijgen?

U kunt ons mailen: scholen@devogids.nl en wij sturen uw nieuwe inloggegevens toe.

Welke (persoons) gegevens bewaren jullie?

16 mei 2018

Beste relatie,

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van kracht. Deze wet vervangt dan de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens. De Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG)  is de nieuwe privacywet die geldt in de hele Europese Unie. Deze wet heeft als doel mensen meer rechten te geven over de verwerking van hun persoonsgegevens.

Zo hebben mensen het recht in te zien welke persoonsgegevens bedrijven opslaan en bestaat het zogenoemde recht op vergetelheid. De nieuwe wet bepaalt ook dat voor alle persoonsgegevens die verwerkt worden, een gespecificeerd doel moet zijn vastgelegd. Zomaar persoonsgegevens opslaan is niet meer toegestaan.

Dit zijn de veranderingen die per 25 mei 2018 van kracht zijn:

  • Europese burgers krijgen meer privacyrechten. Een voorbeeld hiervan is het ‘recht op
    vergetelheid’, ‘recht op dataportabiliteit’ en het recht op inzage van hun gegevens;
  • Organisaties mogen alleen persoonsgegevens vragen van hun klanten als zij daar een doel voor hebben; het moet duidelijk omschreven zijn waarom persoonsgegevens worden opgeslagen;
  • Organisaties moeten producten en/of diensten ontwikkelen of leveren met het doel maximale privacy te garanderen voor hun gebruikers.

De Onderwijs Communicatie Groep (o.a. de VO Gids en de PO Wijzer) werkt met persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens die over iemand gaat, of naar deze persoon te herleiden zijn. Dit zijn gegevens als een naam, adres of een telefoonnummer, maar ook e-mailadressen, zodat u bijvoorbeeld kunt inloggen voor het bestellen van de VO Gids/PO Wijzer of het actualiseren van uw gegevens.

De meeste gegevens die wij van u opslaan, kunt u terugvinden als u inlogt op onze website. Ook correspondentie (email, post) wordt bewaard.

Wij bewaren dat om de volgende redenen:

  • Het verzenden van onze nieuwsbrieven
  • Het opnemen van uw bestelling en/of over het verloop van uw bestelling van de VO Gids/PO Wijzer
  • Facturatie
  • Het verstrekken van informatie over de VO Gids/PO Wijzer

Om uw privacy te waarborgen, beperken we de toegang tot persoonlijke gegevens (zoals uw naam en e-mailadres) zoveel mogelijk. Alleen medewerkers die rechtstreeks contact met u hebben, hebben toegang tot deze gegevens, zoals officemedewerkers.

Uiteraard zullen we zeer zorgvuldig en kritisch omgaan met het bewaken van uw privacygegevens.

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking!