Menu

Veelgestelde vragen basisscholen

Hieronder kunt u als leerkracht van de basisschool antwoorden op de meest gestelde vragen vinden.

Via onderstaande button komt u bij een overzicht van services die speciaal bestemd zijn voor basisscholen.

 

De meest voorkomende vragen die wij krijgen zijn:

Wanneer komt de nieuwste editie?

Vanaf half oktober wordt de nieuwe editie van de VO Gids bezorgd. Indien u de VO Gids besteld heeft, ontvangt u van ons een e-mail bericht over de exacte bezorgdatum.

hoe zit het met de verschillen in edities?

De VO Gids verschijnt in ruim 60 verschillende edities. Naast het algemene informatieve deel bevat elke gids regionale informatie over de VO-scholen in úw regio. In dat deel kunt u met uw leerlingen kijken welke scholen voor hen bereikbaar zijn, wat deze aanbieden en waarin ze van elkaar verschillen.

Tot wanneer kan ik VO Gidsen bestellen?

Doordat uw basisschool is gevestigd in een gemeente waar de VO Gids verschijnt, kunt u vanaf maart exemplaren bestellen. Wijzigingen m.b.t. bestellingen zullen tot 13 september nog worden meegenomen.

De hoeveelheid te bestellen exemplaren kan ik niet invoeren.

Het aantal te bestellen exemplaren is begrensd tot +5 ten opzichte van vorig jaar. Indien u meer exemplaren wenst te bestellen dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via scholen@devogids.nl

Kan ik mijn groep 8 bestelling nog wijzigen?

Het is mogelijk om zelf uw bestelling voor groep 8 via het beheer aan te passen. Uiteraard kunt u ook extra exemplaren bestellen. Als uw leerlingenaantal voor het nieuwe jaar in juni nog niet bekend was, dan kunt u tot 13 september bijbestellen. Voor eventuele bestelling na die datum kunt u contact met ons opnemen via scholen@devogids.nl

Kan ik mijn groep 7 bestelling nog wijzigen?

Omdat uw groep 7 bestelling apart door ons verwerkt worden, is het niet mogelijk om zelf uw bestelling voor groep 7 via het beheer aan te passen.
Mocht u uw huidige bestelling voor groep 7 willen wijzigen, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via scholen@devogids.nl. Dan zorgen wij ervoor dat het aantal wordt gewijzigd en u ontvangt van ons een gecorrigeerde factuur.

Is de VO Gids echt kosteloos?

Ja, de VO Gids is voor Groep 8 kosteloos. Uitsluitend voor de verzending vragen wij een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten ad € 5,95 excl. btw voor de gehele zending per adres.

Bestellingen voor Groep 7 zijn niet kosteloos.
Omdat we deze gidsen speciaal voor u extra moeten bijdrukken kunnen we deze exemplaren alleen tegen de kostprijs van €2,50 per stuk incl. btw en verzendkosten leveren. U ontvangt hiervan een voorschotnota per mail. Pas bij tijdige betaling worden de gidsen voor u bijgedrukt.

Wij hebben nog geen VO Gidsen ontvangen.

De VO Gids is beschikbaar voor ruim 6.400 basisscholen. Indien u besteld heeft, worden de VO Gidsen vanaf 14 oktober t/m 28 oktober bezorgd op uw school. Indien wij uw basisschool per abuis hebben gemist, stuurt u dan een mail naar scholen@devogids.nl en wij leveren u per ommegaande uw exemplaren (zolang de voorraad strekt).

Wij hebben te weinig VO Gidsen ontvangen

Indien wij bij de verwerking een fout hebben gemaakt, leveren wij altijd na (indien voorradig). U kunt ons mailen: scholen@devogids.nl. Indien u zelf te weinig exemplaren heeft besteld is het in hoge uitzondering mogelijk na te leveren.

Waarom staan er scholen in de VO Gids die voor mijn groep 8 te ver zijn?

In de SchoolWijzer (het overzicht van vo-scholen) in de VO Gids staan de scholen binnen een regio én de omringende regio’s. Dit kan ertoe leiden dat bij sommige leerlingen de afstand te groot is, terwijl die dat bij anderen niet is. Wij verwijzen u voor een exacte bepaling van het relevante onderwijsaanbod naar de SchoolWijzer op onze site.

Welke (persoons)gegevens bewaren jullie?

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe wet Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van kracht. Deze wet heeft als doel mensen meer rechten te geven over de verwerking van hun persoonsgegevens.Zo hebben mensen het recht in te zien welke persoonsgegevens bedrijven opslaan en bestaat het zogenoemde recht op vergetelheid. De nieuwe wet bepaalt ook dat voor alle persoonsgegevens die verwerkt worden, een gespecificeerd doel moet zijn vastgelegd. Zomaar persoonsgegevens opslaan is niet meer toegestaan.

De Onderwijs Communicatie Groep (o.a. de VO Gids en de PO Wijzer) werkt met persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens die over iemand gaat, of naar deze persoon te herleiden zijn. Dit zijn gegevens als een naam, adres of een telefoonnummer, maar ook e-mailadressen, zodat u bijvoorbeeld kunt inloggen voor het bestellen van de VO Gids/PO Wijzer of het actualiseren van uw gegevens.

De meeste gegevens die wij van u opslaan, kunt u terugvinden, wanneer u bent ingelogd op onze website. Ook correspondentie (email, post) wordt bewaard.Wij bewaren dat om de volgende redenen:

  • Het verzenden van onze nieuwsbrieven
  • Het opnemen van uw bestelling en/of over het verloop van uw bestelling van de VO Gids/PO Wijzer
  • Facturatie
  • Het verstrekken van informatie over de VO Gids/PO Wijzer

Om uw privacy te waarborgen, beperken we de toegang tot persoonlijke gegevens (zoals uw naam en e-mailadres) zoveel mogelijk. Alleen medewerkers die rechtstreeks contact met u hebben, hebben toegang tot deze gegevens, zoals officemedewerkers.

Uiteraard wordt er zeer zorgvuldig en kritisch omgegaan met het uw privacygegevens.

Mag ik kopieën maken van de artikelen?

Uitsluitend basisscholen kunnen alle artikelen uit de VO Gids vrij van copyright gebruiken. U kunt ze zonder enig bezwaar printen, beamen, kopiëren of verspreiden.

Ik heb een goed idee voor de redactie!

Graag! Wij hebben de ambitie om van de VO gids een bijzonder goede en informatieve gids te maken over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Wij ontvangen graag uw opmerkingen en ideeën! Indien u nadere vragen of opmerkingen heeft, mail dan naar scholen@devogids.nl. Wij ontvangen uw reactie graag.