Menu

Veelgestelde vragen basisscholen

Hieronder kun je als leerkracht van de basisschool antwoorden op veelgestelde vragen vinden.

Via onderstaande button kom je bij een overzicht van services die speciaal bestemd zijn voor basisscholen.

 

De meest voorkomende vragen die wij krijgen zijn:

Wanneer komt de nieuwste editie?

Vanaf half oktober wordt de nieuwe editie van de VO Gids bezorgd. Als je de VO Gids besteld hebt, ontvang je van ons een e-mail over de exacte bezorgdatum.

Hoe zit het met de verschillende edities?

De VO Gids verschijnt in 69 verschillende edities. Naast het algemene informatieve deel bevat elke gids daarnaast regionale informatie over de VO-scholen in jouw regio. In dat deel kun je met jouw leerlingen kijken welke scholen voor hen bereikbaar zijn, wat deze scholen bieden en waarin ze van elkaar verschillen.

Tot wanneer kan ik VO Gidsen bestellen?

Omdat jullie basisschool gevestigd is in een gemeente waar de VO Gids verschijnt, kun je vanaf maart exemplaren bestellen. Wijzigingen in de bestellingen kunnen we tot uiterlijk 10 september meenemen.

Kan ik het aantal gidsen voor groep 7 erbij optellen?

We maken we je er op attent dat de VO Gids alleen voor groep 8 kosteloos is. Je kunt een aparte bestelling voor groep 7 doorgeven. 

Kan ik mijn groep 8-bestelling nog wijzigen?

Het is mogelijk om zelf je bestelling voor groep 8 met de inlogcode aan te passen. Uiteraard kun je ook extra exemplaren bestellen. Als jullie leerlingenaantal voor het nieuwe jaar in juni nog niet bekend was, dan kun je tot uiterlijk 10 september bijbestellen. Voor eventuele bestelling na die datum kun je contact met ons opnemen via scholen@devogids.nl.

Kan ik mijn groep 7 bestelling nog wijzigen?

Omdat je groep 7-bestelling apart door ons verwerkt worden, is het niet mogelijk om zelf je bestelling voor groep 7 aan te passen.
Mocht je je huidige bestelling voor groep 7 willen wijzigen, dan verzoeken wij je vriendelijk om hierover contact met ons op te nemen via scholen@devogids.nl. Dan zorgen wij ervoor dat het aantal wordt gewijzigd en ontvang je van ons een gecorrigeerde factuur.

Is de VO Gids echt kosteloos?

Ja, de VO Gids is voor groep 8 kosteloos. Uitsluitend voor de verzending vragen wij een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten van € 5,95 excl. btw voor de gehele zending per adres.

Bestellingen voor groep 7 zijn niet kosteloos.
Omdat we deze gidsen speciaal extra moeten bijdrukken, kunnen we deze exemplaren alleen tegen de kostprijs van €2,50 per stuk incl. btw en verzendkosten leveren. Je ontvangt hiervan een voorschotnota per mail. Pas bij een tijdige betaling drukken we de gidsen voor jullie bij.

Wij hebben nog geen VO Gidsen ontvangen.

De VO Gids is beschikbaar op ruim 6.800 basisscholen. Wanneer je hebt besteld, worden de VO Gidsen vanaf begin oktober op school bezorgd. Als wij jullie basisschool per ongeluk hebben gemist, stuur dan een e-mail naar scholen@devogids.nl. Wij leveren jullie dan per ommegaande het benodigde aantal exemplaren (zolang de voorraad strekt).

Wij hebben te weinig VO Gidsen ontvangen.

Indien wij bij de verwerking een fout hebben gemaakt, leveren wij altijd na (indien voorradig). Je kunt ons hierover mailen: scholen@devogids.nl. Indien je zelf te weinig exemplaren hebt besteld, doen we er alles aan om te kijken of het nog mogelijk is om na te leveren.

Waarom staan er scholen in de VO Gids die voor mijn groep 8 te ver zijn?

In de SchoolWijzer (het overzicht van vo-scholen) in de VO Gids staan de scholen binnen een regio én in de omringende regio’s. Daarom kan het voorkomen dat bij sommige leerlingen de afstand te groot is, terwijl dat bij anderen niet zo is. Wij verwijzen je voor een exacte bepaling van het relevante onderwijsaanbod naar de SchoolWijzer op onze site.

Welke (persoons-)gegevens bewaren jullie?

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe wet Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van kracht. Deze wet heeft als doel mensen meer rechten te geven over de verwerking van hun persoonsgegevens. Zo hebben mensen het recht in te zien welke persoonsgegevens bedrijven opslaan en bestaat het zogenoemde recht op vergetelheid. De nieuwe wet bepaalt ook dat voor alle persoonsgegevens die verwerkt worden, een gespecificeerd doel moet zijn vastgelegd. Zomaar persoonsgegevens opslaan is niet meer toegestaan.

De Onderwijs Communicatie Groep (o.a. de VO Gids, de PO Wijzer en het MBO Kompas) werkt met persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens die over iemand gaat, of naar deze persoon te herleiden zijn. Dit zijn gegevens als een naam, adres of een telefoonnummer, maar ook e-mailadressen, zodat je bijvoorbeeld kunt inloggen voor het bestellen van de VO Gids/PO Wijzer/MBO Kompas of het actualiseren van uw gegevens.

De meeste gegevens die wij van jullie opslaan, kun je terugvinden wanneer je bent ingelogd op onze website. Ook correspondentie (e-mail, post, etc.) worden bewaard. Wij bewaren dat om de volgende redenen:

  • Het verzenden van onze nieuwsbrieven
  • Het opnemen van je bestelling en/of over het verloop van jullie bestellingen van de VO Gids/PO Wijzer/MBO Kompas
  • Facturatie
  • Het verstrekken van informatie over de VO Gids/PO Wijzer/MBO Kompas

Om jouw privacy te waarborgen, beperken we de toegang tot persoonlijke gegevens (zoals je naam en e-mailadres) zoveel mogelijk. Alleen medewerkers die rechtstreeks contact met jou hebben, hebben toegang tot deze gegevens, zoals officemedewerkers.

Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig en kritisch om met het je privacygegevens.

Mag ik kopieën maken van de artikelen?

Jazeker! Basisscholen kunnen alle artikelen uit de VO Gids vrij van copyright gebruiken. Je kunt ze zonder enig bezwaar printen, beamen, kopiëren of verspreiden.

Ik heb een goed idee voor de redactie!

Graag! Wij hebben de ambitie dat de VO Gids de beste schoolkeuzegids blijft bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Wij ontvangen daarom graag je opmerkingen en ideeën!  Als je nog vragen of opmerkingen hebt, mail dan naar scholen@devogids.nl. Wij ontvangen je reactie graag.