Kennis, sport en kunsT

Het belangrijkste van een school is natuurlijk dat je goed onderwijs krijgt. Doordat we op onze school gespecialiseerd zijn in Mavo, krijg je er het best denkbare Mavo onderwijs. Kennis vinden we heel belangrijk. Daarom krijg je bij ons vakken zoals Nederlands, science en wiskunde. Maar er is ook veel tijd voor sport en kunst. Die vakken krijg je elk maar liefst vier uur per week. Bij kunst krijg je niet alleen tekenen, schilderen, handvaardigheid en muziek, maar ook dans en drama. 

Zelf VAKKEN kiezen

We vinden het belangrijk dat je ook mag kiezen. Eén van je vakken kies je zelf. Je kiest uit TechMavo, SportPlus en/of Werelds Eten. Bij TechMavo los je op een creatieve manier met hypermoderne technologie zoals robotica, game development, 3D printen en virtual reality ingewikkelde problemen op. Bij SportPlus sport je niet alleen méér, maar je maakt ook kennis met andere sporten zoals schermen of zeilen. Bij het vak Werelds Eten leer je over voedsel vroeger en nu, voedsel in andere culturen en bij allerlei geloven, voedsel en gezondheid. En natuurlijk hoort daar zelf koken bij. 

Mentoruur, Studieles en dagstart

Elke week heb je een studieles. Je mentor besteedt dan aandacht aan studievaardigheden, sociale vaardigheden (hoe gaan we met elkaar om) en digitale vaardigheden. Dat laatste is ook heel belangrijk. Niet alleen omdat computers bij onze tijd horen, maar ook omdat je op onze Mavo veel op je eigen chromebook, een soort laptop, werkt. Er is ook elke week een mentoruur. Daarin bespreekt de mentor
jouw studievoortgang met je.  En je krijgt ook een vak van je mentor. Daarnaast komt elke brugklas drie keer per week aan het begin van de dag bijeen met de mentor. We noemen dat de dagstart. Jouw mentor neemt de dag met je door, kan dingen regelen met de klas en je kunt er met vragen terecht. 

Ook Havo leerjaar 1 en 2

Als het nog niet duidelijk is of Mavo of Havo meer bij je past, is de Norbertus Gertrudis Mavo ook een prima keuze. De eerste twee leerjaren Havo hebben wij ook in huis. Jij hebt dan twee jaar lang de tijd om te laten zien wat je in huis hebt en wij kunnen kijken wat jij in je mars hebt. Daarna ga je naar 3 Mavo op onze school of naar 3 Havo op het Norbertus Gertrudis Lyceum. Beide scholen zijn onderdeel van scholengroep Tongerlo. Daar werken wij nauw mee samen zodat je soepel kunt overstappen.