Jij mag kiezen!

Eén van de vakken mag je helemaal zelf kiezen. Het maakt niet uit in welke brugklas je start. Je kiest uit Werelds Eten, Tech of SportPlus.

Bij Werelds Eten gaat het om voeding. Je leert over eten van vroeger en nu, eten uit andere culturen en over voedsel en gezondheid. Kies je voor Werelds Eten, dan krijg je dus theorielessen over voeding, maar je gaat ook zelf koken en proeven in onze keuken op school. 

Ga je voor Tech? Dan leer je moeilijke problemen op te lossen op een creatieve manier met behulp van technologie. Je krijgt les in technisch tekenen, 3D-printen, lasersnijden, plotten, werken met robots, programmeren en het ontwikkelen van games. We lopen voorop in Tech, omdat we meedoen aan het programma Sterk Techniek Onderwijs.

Bij SportPlus ga je naast de standaardlessen lichamelijke opvoeding nog veel meer sporten. Denk aan klimmen, skaten, boksen, squashen of zeilen. Een deel van het programma volg je op de locatie van de sportvereniging. Soms komen er ook sporters naar school om jou nieuwe sporten te leren. Naast sporten krijg je ook verdieping over lichamelijk opvoeding in het algemeen.

Begeleiding

Bij Gertrudis is er veel aandacht voor jouw begeleiding. Ook als het goed gaat. We zien snel of je iets extra’s aankunt. In het eerste brugklasjaar heb je een paar keer per week een dagstart met je mentor. In alle leerjaren heb je ook een mentorlesuur en een studielesuur. We hebben ook VVV-uren. Dat staat voor Verbeteren, Versterken en Verdiepen. Je krijgt dan extra les in vakken die je moeilijk vindt.

ontdekken wat jij wilt en kunt

Belangrijk is dat we samen kijken naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
Op het Gertrudis krijg je gastlessen van bedrijven of voer je samen met een groepje een opdracht uit voor een bedrijf of instelling. We zijn niet voor niets een echte doe-mavo! 

Havobrugklas

Twijfel je of havo echt iets voor je is? Kom dan naar de brugklashavo op Gertrudis. Je volgt op onze locatie twee jaar de brugklas. Je krijgt les op havoniveau. Ook je toetsen krijg je op dit niveau. Gaat het goed? Dan ga je naar 3 havo op Norbertus. Vind je het toch lastig? Dan kun je naar mavo 3 bij Gertrudis.

Je bent welkom in de havobrugklas met de volgende schooladviezen:

  • Advies mavo/havo (vmbo gt-tl/havo 
  • Advies havo

Samenwerking

Jouw tijd op Gertrudis moet goed aansluiten op wat je na deze school gaat doen. We werken daarom samen met het bedrijfsleven, het mbo, de plaatselijke overheid, sportvoorzieningen en culturele instellingen.
Je leert dingen die je straks nodig hebt in het mbo of in een baan. Zo heb je al een voorsprong. Je voortgang houden we bij in een portfolio. Jouw mavodiploma van Gertrudis is dus heel veel waard!

Extra's

Jouw tijd bij Gertrudis wordt leerzaam, maar zeker ook leuk! In elk leerjaar hebben we activiteiten. Gertrudis heeft sportdagen, schoolfeesten, een gala, goede doelenacties, excursies én schoolreizen. In de bovenbouw van de mavo ga je op een reis die meerdere dagen duurt. 

SCHOLENGEMEENSCHAP TONGERLO

DaVinci, Gertrudis en Norbertus vormen samen scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal. Van praktijkonderwijs tot en met gymnasium: We hebben voor elke leerling plaats. Elke onderwijslocatie heeft zijn eigen sfeer en niveaus. Onze leerlingen staan centraal in alles wat we doen. We geven alle ruimte aan ontwikkeling van talent. Daarin versterken onze locaties elkaar.