Brugklasgebouw

We vinden het belangrijk dat je in een veilige en kleinschalige omgeving de overstap naar de middelbare school kunt maken. Daarom hebben wij een apart gebouw voor de brugklassen. Er is een aula waar je tijdens de pauze verblijft en de meeste lessen worden in het brugklasgebouw gegeven.

Twee jaar naar de BRUGKLAS

Op het Niftarlake College krijg je extra lang de tijd om te onderzoeken waar je goed in bent. De brugperiode duurt namelijk twee jaar. Het advies van de basisschool bepaalt in welke brugklas je wordt geplaatst. 

  • Is je advies mavo of mavo/havo? Dan ga je naar de mavo/havo brugklas.
  • Is je advies havo of havo/vwo? Dan ga je naar de havo/atheneum brugklas
  • Is je advies vwo? Dan ga je naar de atheneum brugklas. 

MODERN ONDERWIJS MET TECHNASIUM/ bÈta Challenge

In het eerste jaar maak je kennis met het Technasium/Bèta Challenge. Je volgt dan het vak Onderzoeken en Ontwerpen (voor havo- en atheneum leerlingen) of het vak Techniek & Toepassing (voor mavo-leerlingen).

Voor deze vakken hebben we speciale lokalen ingericht, zoals de Creative Hub in het hoofdgebouw en het Projectlab in het brugklasgebouw.

flexuren

Als je iets doet wat je zelf gekozen hebt, raak je vanzelf gemotiveerd. Je werkt dan meestal ook nét iets harder dan anders. Klinkt logisch toch? Daarom bieden we op het Niftarlake College flexuren. Je kunt dan zelf bepalen wat je nodig hebt: Extra uitleg, meer werk of leertijd of juist uitdaging. Kies je voor een extra uurtje wiskunde of een training 'plannen en organiseren'? Bij ons op school maak je zelf de keuze.

BOEKEN EN/OF IPAD

Naast je boeken neem je ook je iPad mee naar school en leer je op verschillende manieren. Bij het vak digiwijsheid leer je over de digitale mogelijkheden en hoe je daar wijs mee om kunt gaan.

OOK NIFTARLAKER WORDEN? 

Kijk op www.niftarlake.nl voor meer informatie.