Brugklasgebouw

We vinden het belangrijk dat je in een veilige en kleinschalige omgeving de overstap naar de middelbare school kunt maken. Daarom hebben wij een apart gebouw voor de brugklassen. Er is een aula waar je tijdens de pauze verblijft en de meeste lessen worden in het brugklasgebouw gegeven.

Twee jaar naar de BRUGKLAS

Op het Niftarlake College krijg je extra lang de tijd om te onderzoeken waar je goed in bent. De brugperiode duurt namelijk twee jaar. Het advies van de basisschool bepaalt in welke brugklas je wordt geplaatst. 

  • Is je advies mavo of mavo/havo? Dan ga je naar de mavo/havo brugklas.
  • Is je advies havo of havo/vwo? Dan ga je naar de havo/atheneum brugklas
  • Is je advies vwo? Dan ga je naar de atheneum brugklas. 

MODERN ONDERWIJS MET TECHNASIUM/ bÈta Challenge

In het eerste jaar maak je kennis met het Technasium/Bèta Challenge. Je volgt dan het vak Onderzoeken en Ontwerpen (voor havo- en atheneum leerlingen) of het vak Techniek & Toepassing (voor mavo-leerlingen).

Voor deze vakken hebben we speciale lokalen ingericht, zoals de Creative Hub in het hoofdgebouw en het Projectlab in het brugklasgebouw.

projecten en activiteiten

Op het Niftarlake bieden we meer dan het gewone lesprogramma. Tijdens projectweken staan alle lessen in het teken van een bepaald thema. En er gebeurt nog meer. Beroemd is het Kleine bek festival waarbij de brugklassers hun talent op het gebied van cabaret laten zien. En je kunt ook denken aan: kamp, sportdag, schoolfeesten en de avond van de poëzie.

BOEKEN EN/OF IPAD

Naast je boeken neem je ook je iPad mee naar school en leer je op verschillende manieren. Bij het vak digiwijsheid leer je over de digitale mogelijkheden en hoe je daar wijs mee om kunt gaan.

OOK NIFTARLAKER WORDEN? 

Kijk op www.niftarlake.nl voor informatie