Altijd met leeftijdsgenoten bij elkaar

Als brugklasser heb je je eigen gebouw, een school binnen een grote school. In latere jaren verhuis je naar het hoofdgebouw, maar je behoudt je eigen plek. Dat noemen we een leshuis. Tweedejaars hebben hun plek in leshuis 2, derdejaars in leshuis 3 en in de bovenbouw zit je in leshuis 4/5/6. Je blijft gedurende je hele schooltijd met je leeftijdsgenoten bij elkaar. Je hebt steeds je eigen kantine, schoolplein en fietsenstalling. Je ziet je vrienden dus vaak zelfs als je niet bij elkaar in de klas zit.

Vertrouwd gevoel door vaste gezichten

Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt op onze school. Daarom heb je een mentor die er voor je is en je helpt. Daarnaast zijn er vaste gezichten in elk leshuis, zoals een afdelingsleider, administratie en conciërge. Ze staan voor je klaar als er iets is; als je ziek bent, iets kwijt bent of een probleem hebt.

Mavo, havo of vwo

Bij ons kies je tussen mavo, havo en vwo. Soms is er twijfel tussen een van deze niveaus. Daarom hebben we in de brugklas de combinatieklassen mavo/havo en havo/vwo. Vanaf de start houden we rekening met verschillen tussen onze leerlingen. We dagen je uit op alle niveaus. Voor de mavo/havo en havo/vwo klassen hebben we extra ondersteuning met twee mentoren per klas en zijn de klassen kleiner.

Groot aanbod waaruit je kunt kiezen

Een grote school heeft als voordeel dat we een groot aanbod hebben waaruit je kunt kiezen. Je ontdekt wie je bent en waar je blij van wordt. We bieden vakken zoals Sport+, Musicalatelier, Dans, Zang, Teken- en schilderatelier, STEAM en versterkt talenonderwijs. In de bovenbouw kun je schitteren in onze jaarlijkse musical en heb je de mogelijkheid om tekenen of muziek als examenvak te kiezen. Daarnaast kun je in de brugklas Cambridge volgen.

Voorbereiden op de toekomst

Jezelf voorbereiden op de toekomst, dat doe je niet alleen door het behalen van een diploma. We zijn een Microsoft Showcase-school en gebruiken moderne lesmethoden zoals Minecraft en programmeren met drones. Onze natuurtuin biedt een praktische leeromgeving voor biologie. Op sportief gebied hebben we ook veel faciliteiten. Naast de gymzalen en een groot sportveld kun je jezelf uitleven in onze binnen- en buitenfitness of op een van onze kunstgrasvelden.

Begeleiding door docent en leerlingen

Je wordt begeleid door je mentor, die ervoor zorgt dat je je snel thuis voelt en een goede sfeer in de klas creëert. Samen bespreek je vragen en problemen, zowel praktisch als persoonlijk. Ook word je geholpen bij hoe je je schoolwerk aanpakt en plant. Hiervoor krijg je aan het begin van het schooljaar een schoolagenda. Je mentor houdt je studieresultaten in de gaten en is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Na elke periode hebben jullie samen een gesprek, waarbij je met hulp van je mentor en ouders een plan van aanpak maakt. Dit noemen we een driehoeksgesprek.

Daarnaast hebben leerlingen uit de bovenbouw een begeleidende rol. Als 'lentor' geven ze bijlessen en als 'peer2peer' helpen ze de mentoren bij het wennen op onze school. Deze oudere leerlingen worden als een soort mentor gekoppeld aan de nieuwe brugklassers en delen allerlei handige weetjes over de school.