Het Heerenlanden is een open protestantschristelijke school, waar iedereen van harte welkom is, van elke levensovertuiging of achtergrond. Wat we vooral willen is elkaar zo goed mogelijk leren kennen en begrijpen. We vertellen je graag wat onze inspiratiebron is, we zijn benieuwd naar de jouwe!

Keuzemogelijkheden

In klas 1 en 2 doe je mee aan de Heerenlanden Academy: je hebt de keuze uit allerlei leuke modules. Lekker veel sport zit altijd in het aanbod, maar wat dacht je van schaken, dansen, werken in het dierenasiel of koken? Lijkt alles je interessant? Geen punt, want je kunt vier keer per jaar wisselen van module! En we proberen ons aanbod iedere keer uit te breiden. Daarbij gaan we graag de samenwerking met ondernemers en organisaties in en om Leerdam aan.

In de bovenbouw  bieden we alle profielen aan: met talen, met scheikunde of wiskunde B, met economie of aardrijkskunde. Maar je kunt ook tekenen als examenvak kiezen, of sportieve vakken zoals LO2 of het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij). En bij de Vecon Business School leer je alles over ondernemen, beleggen en boekhouden.

Laptops

Onderwijs van vandaag maakt gebruik van digitale hulpmiddelen. Dat is op Het Heerenlanden zeker zo! Alle lokalen hebben een digitaal bord, alle docenten en leerlingen werken met een laptop. Als je niet zelf over een laptop beschikt, kan je hem via de school huren. We werken overigens ook nog steeds regelmatig uit boeken – we wisselen dat af.

Coaching

Op onze school kennen en zien we iedere leerling. We steken veel tijd en aandacht in de begeleiding van onze leerlingen: we helpen je leren leren, maar ook zijn we er om jou te ondersteunen als dingen niet vanzelf gaan of als je sommige dingen lastig vindt.  Door je goed te ondersteunen en te begeleiden hopen we dat jij je talenten ontdekt en de goede keuzes maakt voor de toekomst! 

Hoe dat eruit ziet? Regelmatig begin je de dag met een gesprek met je coach. Je praat dan met hem of haar over hoe het met je gaat, en over de beste aanpak bij de verschillende vakken. Samen bespreek je welke keuzes je maakt bij het leren, samen bekijk je welke keuze voor jou de beste zou kunnen zijn. Natuurlijk kijk je dan ook terug op de keuzes die je eerder gemaakt hebt. Wat heb je daarvan geleerd? Ga je het op een andere manier doen, of juist op dezelfde manier? Zo leer je stap voor stap goed naar jezelf kijken, leer je jezelf steeds beter kennen, en krijg je steeds meer zelfvertrouwen bij het leren.

gesprek met ouders én leerling

Twee keer per jaar organiseren we driehoeksgesprekken: met je ouders, met jou en met je coach. Je ouders komen dan naar school, en jij vertelt hen en je coach hoe het er met je voor staat: wat heb je de afgelopen periode allemaal geleerd, en hoe ga je de komende periode te werk? We vinden het heel belangrijk om goed contact met je ouders te hebben.

Doe wat telt

In de week voor Pasen vieren we de betekenisweek: dat zijn dagen vol activiteiten waar iedereen aan meedoet, en waar alle leerjaren en klassen door elkaar heen lopen. We houden ons dan bezig met thema's die "tellen": hoe maken we de wereld zo duurzaam mogelijk, hoe zorgen we het beste voor elkaar en anderen, hoe werken we aan een samenleving waarin iedereen een eigen plek heeft, nu en in de toekomst?