Cultuurprofielschool

Wij zijn een cultuurprofielschool. Dat betekent dat we veel bezig zijn met kunst, cultuur en media. Ons (cultuur)onderwijs prikkelt jouw creativiteit en nieuwsgierigheid. Dat helpt je om zelf met oplossingen te komen, creatief te denken en om meer te leren over de wereld, jezelf en anderen. Je kunt veel (buitenschoolse) activiteiten en cursussen volgen die je uitdagen, binnen jouw eigen interesses en talenten. Onze school heeft een prachtig theater en hele mooie ‘specials’-ruimtes: lokalen en ateliers waar vakken als muziek en drama worden gegeven.

Net even anders

We werken niet in lokalen, maar in domeinen. We hebben geen docenten, maar experts. Zelfstandig werken? Dat doe je op je eigen laptop. Je leert je eigen werk inplannen en je werkt veel samen. Naast basisblokken, waarin je ‘gewone’ vakken volgt, vul je je eigen ‘keuzeblokken’ in met vakken of activiteiten die je nodig hebt en mag je ‘Amadeusblokken’ vullen met wat je leuk of nuttig vindt. Dat maakt ons onderwijs voor iedereen net even anders, en altijd precies op maat voor jou.

Respect en oog voor de wereld

Hoewel je de ruimte krijgt om jouw eigen leerweg uit te stippelen en jouw interesses en talenten te ontdekken, krijg je ook veel begeleiding. Van je mentor, een Onderwijsteam dat je (in principe) meerdere jaren begeleidt en van medeleerlingen. We hebben oog voor elkaar en respect voor elkaar. We zoeken verbinding met elkaar en met de wereld. Wat gebeurt er allemaal om ons heen en wat betekent dat? Daar zijn we samen elke schooldag mee bezig.

Ons doel: dat jij de wereld van nu en straks vol bezinning in kunt gaan. Helemaal toekomstproof!