Campus VO Eemsdelta in Appingedam

Je vindt deze energieneutrale en groene locatie tussen het Damsterdiep, de wierde van Solwerd en de open landerijen. Alle leerlingen - havo/vwo/vwo+, vmbo en praktijkonderwijs - hebben er hun eigen thuisbasis. Er zijn vijf gemeenschappelijke ruimten voor kunst en science, techniek, ondernemerschap, sport en media. Op het terrein rondom vind je allerlei sportvoorzieningen, een kas, een pluktuin en binnenkort ook een sterrenwacht. Samen met sportverenigingen, culturele organisaties en bedrijven ondernemen we allerlei activiteiten, ook voor de regio.

DE VO EEMSDELTA Aanpak

De volgende vragen staan centraal:

  • Wat heb jij specifiek nodig?
  • Hoe maken we leren betekenisvol?
  • Hoe kun je er zijn voor anderen en de wereld?

Je mentor begeleidt je bij het maken van keuzes op het gebied van welzijn, talentontwikkeling, ondersteuning en je loopbaan. Waar ben je goed in, wat kan beter, wat zijn je ambities en wat heb jij van ons nodig? We bieden allerlei vormen van ondersteuning en talentprogramma’s.

Leerstof krijgt betekenis als je weet waarvoor je deze nodig hebt. Daarom werk je aan opdrachten van bedrijven, loop je stage, doe je mee aan wedstrijden en maak je uitstapjes. Je ontdekt bijvoorbeeld de Eemshaven, de havenstad Delfzijl met zeestrand, de historische stad Appingedam, de wierdedorpen, de landbouw en de natuurgebieden.

Op onze school kan iedereen zichzelf zijn. Je leert elkaar kennen en elkaars verschillen respecteren. In opdrachten leer je hoe je iets voor elkaar en de wereld kunt betekenen. Je komt op voor anderen of denkt mee over oplossingen voor (actuele) problemen. Je organiseert ook activiteiten voor de regio.

Vmbo (Theda Mansholt) IN DE PRAKTIJK

Zo word je sterk in taal, burger van de wereld, trots op jezelf en ondernemend:

  • Naast bijzondere taalactiviteiten, zoals de voorleeswedstrijd Read2me en de Poëzie-avond, is bij elk vak aandacht voor taal.
  • Jouw stem telt. Zeg maar hoe we het voor jou beter kunnen doen. Doe je mee met onze leerlingenarena? Dan bezoek en evalueer je lessen met docenten. 
  • Na elke periode is er een activiteitenweek. Dan kun je bijzondere opdrachten doen, ook buiten de school bij bedrijven. Zo word jij trots op wat jij kunt en leuk vindt. 
  • Je kunt vanuit vmbo- Onderwijs Op Maat en vmbo-bb in leerjaar 3 kiezen voor het Leer Werk Traject. Je gaat wekelijks drie dagen op stage en twee dagen naar school. Dat geeft zelfvertrouwen.
  • Bij de start van het jaar voer je een ambitiegesprek over wat je wilt bereiken en wat je nodig hebt. In de activiteitenweken voer je ontwikkelgesprekken. Dan ben jij aan zet.