UITGESTELDE STUDIEKEUS

In de brugklas geven wij les op twee niveaus in een dakpanklas (met uitzondering van de atheneum-plus). Als jij bijvoorbeeld een havo/mavo advies krijgt word je niet in een havo brugklas of mavo brugklas geplaatst, maar krijg je op beide niveaus les in een havo/mavo brugklas. Je kunt zo een jaar langer ontdekken en laten zien welk niveau het beste bij je past. Een prima vervolg op groep 8! Daar geloven wij in. Bij ons mag je worden wie je bent!

ONTDEK JE TALENT!

Kies jij voor fotografie, tech&science, bootcamp, fashion of maak jij liever een vlog? In de brugklas kies je uit modules waarin je jouw talenten ontdekt. Deze lessen vallen binnen het schoolrooster. Na schooltijd organiseren leerlingen en docenten andere activiteiten waarin je jouw talenten kunt ontdekken: een debatclub, de leerlingenraad, de theaterclub, een badukclub, excursies naar een Europese stad en de Night of Dreams. Vind je het leuk om muziek te maken? Geef je dan op voor de schoolband!

MET PLEZIER NAAR SCHOOL!

Het eerste jaar start je met alle brugklasleerlingen in een eigen gebouw. In de brugklas gaan we jou zo goed mogelijk begeleiden door te beginnen met onze ‘zachte landing’. Tijdens je schooltijd word je een zelfstandige leerling en neem jij de verantwoordelijkheid ten aanzien van het schoolwerk. Vaardigheden die je hierbij ontwikkelt zoals plannen en organiseren komen je hele leven van pas! Door de manier van werken kun jij jouw schoolwerk grotendeels op school afmaken zodat je tijd creëert voor sport, hobby en vrienden of vriendinnen. Wij bereiden jou voor op de wereld van morgen. Kom gerust eens kijken!

WERKEN IN EEN DOMEIN

Wij werken in een leeromgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf te zijn: het domein. Deze ruimte bestaat uit een instructielokaal, een stiltehoek en een open ruimte (een leerplein). De docenten komen naar het domein óf je gaat naar een praktijklokaal voor een ‘Special’ als muziek, beeldende vorming of biologie in het lab. In de instructieruimte krijg je uitleg van de docent. In de open ruimte werk je individueel, in tweetallen of in groepjes. De docent is er dan om jou persoonlijk te coachen en te begeleiden.

VROMANDAGEN

School is veel meer dan alleen maar luisteren naar de docent en werk maken. Meerdere keren per jaar organiseren we Vromandagen. Dit zijn speciale dagen waarop creatieve, sportieve, technische en andere (praktische) activiteiten worden georganiseerd. Veel van deze activiteiten vinden buiten school plaats, op de eerste Vromandag leer je bijvoorbeeld van alles over de aarde bij het bezoek aan Geofort.

DE ATHENEUM-PLUSKLAS (A+)

Wil jij er nog een schepje bovenop doen? Kies dan voor de atheneum-plusklas. Je krijgt extra vakken zoals ICT & media en filosofie. Extra verdieping en verrijkende stof zorgen ervoor dat je je nog breder ontwikkelt. Geregeld pas je je kennis toe in de praktijk, zoals bij het voorbereiden van een excursie naar een Europese stad. Jaarlijks presenteert de A+ klas hun werk aan docenten en familie. Waar ligt jouw interesse?

TOPTALENTENBELEID

Ben jij een talent op het gebied van sport, muziek, drama of dans? Wij hebben  jarenlang ervaring om school en je bijzondere talenten buiten de school op elkaar te kunnen laten aansluiten. We hebben een topsportcoördinator die je helpt om je schoolwerk en sportactiviteiten te combineren. Door goed samen te werken kun je jouw droom achterna gaan.