Menu

Travel Active

Word een gastgezin!

Logo Travel Active

Willen jij en je familie een geweldig avontuur beleven? Word een gastgezin voor een uitwisselingsscholier! Zo vergroot je je wereld, zonder zelf ver te hoeven reizen.

Italië, Duitsland of zelfs wel Brazilië, Thailand en Amerika! Scholieren van over de hele wereld komen jaarlijks voor enkele maanden naar Nederland om hier onze taal en over onze tradities te leren. Deze tieners wonen in die tijd bij gastgezinnen en gaan gewoon, net als jij zo, naar een middelbare school in de buurt. Zo leren zij, maar ook jij en je familie, veel over elkaars cultuur.

Goede begeleiding

Als gastgezin zorg je voor onderdak en maaltijden van de scholier. De andere kosten worden gedekt door de scholier zelf of door de organisatie Travel Active. Elke buitenlandse scholier krijgt van Travel Active een fiets, die na de uitwisseling van jou wordt. Tijdens het programma word je als gastgezin goed voorbereid op wat er komen gaat. De begeleider, die bij jullie in de buurt woont, zal ervoor zorgen dat de uitwisseling een leuke, leerzame en onvergetelijke ervaring wordt.

Andere culturen en meningen

“Onze kinderen leren begrip te hebben voor andere culturen en meningen, doordat er iemand uit een ander land in huis woont. Dat maakt hen betere mensen. Uitwisselingen leveren na wat inschikken en afstemmen de mooiste verhalen op. Zowel voor de gastgezinnen als voor de scholen en natuurlijk de scholieren.”

Astridmet MAthilde

Astrid en haar familie, voor de vijfde keer gastgezin

Boeiende gesprekken

“We wonen in een klein dorp en zo haal je toch een beetje de wereld naar je toe. Je wordt je veel bewuster van hoe we in Nederland bepaalde dingen doen. Daar hebben we met elkaar boeiende gesprekken over. Als gezin doen we ook veel meer samen. Als Sofia hier beneden zit, trekken mijn dochters van 14 en 16 zichzelf minder snel terug op hun kamer, maar gaan we bijvoorbeeld spelletjes spelen.”

Familie Mekenkamp

Familie Mekenkamp, gastgezin voor de 17-jarige Sofia uit Italië