QUEST '21

Al 20 jaar is QUEST een begrip in Hilversum en omgeving. Een innovatief onderwijsconcept waarin durf en experiment gecombineerd werd met een degelijke theoretische basis. Een concept dat duurzaam bleek. En omdat een innovatief concept nu eenmaal altijd in ontwikkeling blijft, was de tijd rijp voor QUEST ’21!

Modulair onderwijs op havo- en vwo-niveau

QUEST '21 werkt met verplichte modules en keuzemodules. Een module is een lessenserie van 7 weken waarin een of meerdere leerdoelen centraal staan. Er wordt gewerkt aan projecten en grotere, betekenisvolle opdrachten. Er is veel keuze: tussen modules, binnen modules en binnen lessen. Keuze dus in wat je leert, en in hoe je dat leert. 

Een module wordt soms afgesloten met een toets, maar meestal met een opdracht of product. Je kind krijgt bij QUEST '21 geen cijfers, want een onvoldoende halen, daar geloven we niet in. Als een leerdoel nog niet behaald is, werk je dat in de weken daarna gewoon bij. Je blijft ook nooit zitten, maar je doet soms wel een module of een deel van een module over.

Iedere QUEST'er een eigen route

Geen QUEST’er leert dus hetzelfde, want geen kind is hetzelfde. QUEST'ers kiezen eigen leerdoelen en modules en hebben dus allemaal een eigen rooster. Wel starten ze iedere dag met coaching en begeleiding. 

QUEST’21:  SAMENWERKEN

Samenwerken is belangrijk bij QUEST '21. 

Pleun en Rosa: "Het is zo gezellig, je leert écht goed samenwerken. Dat is soms lastig, maar je komt er ook achter dat het niet altijd gaat zoals jij wil, maar dat dat goed is".

Callas, Fieke en Julia: "Het is zo'n fijne groep,  het is gezellig en we helpen elkaar. Niet alleen in je kleinere vriendengroepje, maar gewoon met alle (60) leerlingen door elkaar! En de docenten luisteren werkelijk naar je, ze nemen je serieus en ze zijn bijna altijd vrolijk."

QUEST’ers leren onderweg zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en elkaar.  Ze zijn creatief, eigenzinnig en empathisch. Ze maken graag hun eigen keuzes,  maar houden ook van samenwerken. Ze zijn bereid te leren reflecteren. 


Aansluiting

QUEST '21 sluit uitstekend aan op Jenaplan-, Dalton- en Montessori-onderwijs. Maar ook leerlingen van meer regulier onderwijs die graag invloed hebben op hun eigen leerproces en ontwikkeling gedijen goed bij QUEST '21.