DE LEKKERSTE SCHOOL

Koken, bakken en gastvrijheid. Daar draait alles om bij ons op school. Je ruikt verse broodjes, ziet trotse koks in opleiding en je kunt merken dat we het onze gasten graag naar de zin maken. We zijn een school met een jarenlange traditie als leerschool voor Horeca, Bakkerij en Recreatie. Onze school, op de Zuidas in Amsterdam, heeft bakkerijen, keukens, een eigen lesrestaurant en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. Het restaurant en het Grand Café zijn toegankelijk voor gasten van buiten de school. In ons moderne gebouw houden we de kleinschaligheid in de gaten door de verdeling van onder- en bovenbouw.

OUDERWETS VAKMANSCHAP

Vanaf het eerste leerjaar zijn de kook-, bak- en serveerlessen gericht op zelfstandig handelen en traditioneel vakmanschap. Gedrag, inzet en motivatie zijn op onze school erg belangrijk. Verder staat individuele aandacht centraal, zodat iedereen zich snel op zijn gemak voelt.

Belangrijk is het aanleren van een dienstverlenende werkhouding, omgangsvormen en sociale vaardigheden. Elk jaar doen we mee met verschillende culinaire wedstrijden. In de afgelopen jaren hebben we verschillende titels gewonnen, zoals Nederlands kampioen koken, Nederlands kampioen banketbakken en Nederlands kampioen gastvrouw/gastheer.

Na leerjaar drie kiezen leerlingen tussen Horeca, Bakkerij en Recreatie. Wie na vier jaar van school komt, weet wat het is om de handen uit de mouwen te steken, heeft plezier in zijn werk, kan goed met mensen overweg en is zelfstandig. In de branche staat Hubertus & Berkhoff hoog aangeschreven. Beroemde sterrenkoks hebben op onze school hun eerste eitje gepocheerd!

GRENZEN VERLEGGEN MET TTO

Wij bieden tweetalig onderwijs (TTO) aan bij de kaderberoepsgerichte leerweg. Een aantal vakken wordt dan in het Engels gegeven. Je doet in het derde jaar verplicht een Anglia-examen grammatica en in het vierde jaar het Anglia-examen mondeling. Dit is een officieel internationaal examen.

GEMENGDE LEERWEG

Wij bieden ook de gemengde leerweg aan. Dat is een programma met theorievakken op mavoniveau en praktijkvakken.