Waarom het vmbo?

Vind jij het leuk om de kennis die jij opdoet tijdens de theoretische lessen direct in de praktijk te brengen? Werk jij graag met je handen? Dan ben je op het Broeckland College aan het goede adres. Naast de theorie hebben wij ook heel veel praktijk op onze school. Denk bijvoorbeeld aan kooklessen, het verzorgen van de dieren, robotica, het bouwen van muren, werken met planten in onze kassen, uiterlijke verzorging, sleutelen aan motorvoertuigen en het werken met de meest moderne technieken bij alle profielen. Ook besteden wij veel aandacht aan het vak Innovation en Prototyping. Hier ga je lekker aan de slag met het oplossen van een bestaand probleem. Wat je bedenkt, maak je ook!

Voor de wat meer theoretische leerlingen bieden wij ook de mavo aan. Op deze afdeling zit je veel in de boeken, maar heb je zeker ook een praktijkgedeelte waar je lekker aan de slag kunt.

Kortom, op het vmbo verveel je je nooit. Jullie worden de vakmensen van de toekomst!

Waarom Broeckland?

Broeckland is een veilige, kleinschalige school in het dorp Breukelen waar leerlingen voorbereid worden op een vervolgopleiding, beroep en het samenleven in onze  maatschappij. Iedereen krijgt een kans: van lichte ondersteuning tot theoretische leerweg.
Onze blik op de toekomst vertaalt zich in de volgende profielen: Produceren, Installeren en Energie (PIE), Mobiliteit en Transport (MT), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Zorg en Welzijn (ZW), Groen, Economie en Ondernemen (E&O).

Wat kun je er mee?

Na Broeckland kiezen de leerlingen een (vak-)opleiding binnen het middelbaar beroepsonderwijs (niveau 2, 3 of 4) waar ze verder geschoold worden tot goed gekwalificeerde vakmensen. Leerlingen die de mavo hebben gevolgd, kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om door te stromen naar de havo.

In vogelvlucht

In klas één en twee volgen de leerlingen alle vakken van de basisvorming plus nog extra taal- en rekenlessen. Eind klas twee  kiezen de leerlingen een te volgen leerweg (BBL, KBL, TL) binnen een van de profielen.

Aanmelden

Onze open dag, zaterdag 21 januari van 10.00 uur - 13.00 uur, biedt gelegenheid tot kennismaken met het Broeckland College. Een afspraak maken met de afdelingsleiders van klas 1 is natuurlijk altijd mogelijk. De aanmelding verloopt via de basisschool.