LOCATIE OUDE BOSSCHE BAAN

Jouw toekomst

We werken aan jouw toekomst, daar sta je dan ook niet alleen in. We vinden het belangrijk om met je in gesprek te zijn, te bespreken wat jij denkt en wat jij wilt leren. In ons ruime en moderne gebouw kan je zoveel kanten op. Zo kan je aan auto's sleutelen, de keuken in duiken, in de schoonheidssalon aan de slag, of aan de slag met klussen, zingen, programmeren, filmen of fitnessen.

Het gaat om jou

De fijne sfeer op school maakt dat dat kan. Als je voor het eerst onze school binnenloopt proef je die sfeer al meteen en daar zijn we supertrots op. We zijn allemaal anders en dat vinden we interessant. We praten daar met elkaar over zodat we elkaar goed begrijpen. Op het Stedelijk kennen we je. Je mag er zijn! Hoe gaaf!

Een school om van te houden

Ons ruime en moderne gebouw is nieuw. Er zijn veel verschillende afdelingen die passen bij alle keuzes die je hier kunt maken. Zo is er in de school een garage met echte auto’s, een schoonheidssalon, een technieklab, crea-lokalen met toffe materialen om te tekenen, te schilderen en te bouwen, een restaurant, muzieklokalen met veel instrumenten en we hebben mooie 3D-printers, drones en de nieuwste freesmachine om hout te bewerken. En wat betreft sport: een klimmuur in een toffe sportzaal, een gave tokkelbaan, een fitnessruimte en ook nog mountainbikes waar we mee naar buiten gaan.

Jezelf zijn

Op school moet je je veilig en thuis voelen! Bij ons kan je echt met je handen aan de slag, je kan jouw passies ontdekken. Je gaat samenwerken met andere leerlingen, bouwt een band op met jouw mentor en maakt geweldige herinneringen. Heb je hulp nodig? Geen probleem, want daar zijn wij ook voor. Onze coaches en docenten staan klaar voor alle leerlingen. Ook onze docenten blijven zich ontwikkelen. Zo krijg jij het beste onderwijs en de beste ondersteuning! Ontdek jezelf, jouw talenten en jouw weg naar jouw toekomst!

Ons schoolgebouw

Het gebouw van het Stedelijk College aan de Oude Bossche Baan heeft veel ruimte en licht. Bij ons kun je leren in een fijne en rustige omgeving en daar houden wij van! Elke afdeling heeft een eigen plek in het gebouw. Dat is lekker overzichtelijk dus. In ons moderne gebouw is er voor iedere leerling een eigen, veilige plek.

Skillslabs

In het eerste en tweede jaar kun je kiezen voor drie verschillende skillslabs per jaar. Je krijgt hier de kans om jouw verschillende talenten te ontdekken!

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende skillslabs:

  • Multimedialab
  • Foodlab
  • Creativelab
  • Greenchoicelab
  • Onstagelab
  • Technolab
  • Sportslab

Horizongebieden

Op school volg je horizongebieden. Tijdens deze horizon lessen kan je je eigen horizon groter maken. Je ontdekt wat je leuk vindt, wat bij je past. Dat doe je door gewoon aan de slag te gaan!

Je kunt kiezen uit 3 praktijkgebieden: 

  • LifeStyle
  • EcoStore
  • TechnoWorld

Extra begeleiding

Wij horen vaak dat leerlingen voor onze school kiezen, omdat wij een goede leerlingbegeleiding en ondersteuningsstructuur bieden. Jouw mentor kan hulp vragen aan de orthopedagogen, ondersteuningsco√∂rdinator, decanen of (jongeren)coaches. We hebben korte lijntjes met begeleiders op en buiten school waardoor we heel veel in huis hebben en snel kunnen doorverwijzen mocht dat nodig zijn. 

We leveren maatwerk en doen wat kan en past. We kijken niet alleen in het begin met je mee. We zijn er ook voor jou gedurende je gehele schooltijd.