LOCATIE OUDE BOSSCHE BAAN

Jouw toekomst

Op onze school wordt jouw weg een hele fijne en mooie weg die gaat over jouw toekomst! Je wordt op onze school gezien en daardoor voel je je snel thuis. Met ons team willen we je graag een fijne tijd op school geven en om dat te bereiken vinden we het belangrijk dat je hier in onze kleinere klassen jezelf kan zijn.

Het gaat om jou

De fijne sfeer op school maakt dat dat kan. Als je voor het eerst onze school binnenloopt proef je die sfeer al meteen en daar zijn we supertrots op. We zijn allemaal anders en dat vinden we interessant. We praten daar met elkaar over zodat we elkaar goed begrijpen. Op het Stedelijk kennen we je. Je mag er zijn! Hoe gaaf!

Een school om van te houden

Ons ruime en moderne gebouw is nieuw. Er zijn veel verschillende afdelingen die passen bij alle keuzes die je hier kunt maken. Zo is er in de school een garage met echte auto’s, een schoonheidssalon, een technieklab, crea-lokalen met toffe materialen om te tekenen, te schilderen en te bouwen, een restaurant, muzieklokalen met veel instrumenten en we hebben mooie 3D-printers, drones en de nieuwste freesmachine om hout te bewerken. En wat betreft sport: een klimmuur in een toffe sportzaal, een gave tokkelbaan, een fitnessruimte en ook nog mountainbikes waar we mee naar buiten gaan.

Doen en praten

Naast alle doe-lessen, vinden we het belangrijk om ook met je in gesprek te zijn. We willen weten hoe jij denkt en wat jij wilt leren. Alles draait hier om de keuzes die jij maakt en door daar veel over te praten voel je je veilig en kun je je goed ontwikkelen in onze mini-maatschappij. We noemen het zo, omdat we je voorbereiden op jouw plek in de maatschappij. Hier kun je oefenen en leren.

Jezelf zijn

Wij willen dat leerlingen zich vanaf de eerste schooldag veilig en vertrouwd voelen. Het bruist bij ons van de activiteiten. Theater, techniek, sport, zorg en welzijn, economie, bij ons kun je het allemaal volgen. Er is ruimte om te groeien en samen werken we aan een fijne schooltijd. En heb je daar wat hulp bij nodig? Geen probleem, want daar zijn wij ook voor. Onze coaches en docenten staan klaar voor alle leerlingen. Jezelf zijn en jezelf verder ontwikkelen, daar gaat het bij ons om!

Ons schoolgebouw

Het gebouw van het Stedelijk College aan de Oude Bossche Baan heeft veel ruimte en licht. Bij ons kun je leren in een fijne en rustige omgeving en daar houden wij van! Elke afdeling heeft een eigen plek in het gebouw. Dat is lekker overzichtelijk dus. In ons moderne gebouw is er voor iedere leerling een eigen, veilige plek.

Horizongebieden

In de brugklas kies je bij ons voor een horizongebied. Zo kun je goed ontdekken wat er bij je past. Door het gewoon te doen, kom je daar vanzelf achter. Ontdek daardoor ook wie jij zelf bent en wat JIJ leuk vindt! 

Je kunt kiezen uit 3 praktijkgebieden: 

  • LifeStyle
  • SportPlaza 
  • TechnoWorld

Extra begeleiding

Wij horen vaak dat leerlingen voor onze school kiezen, omdat wij een goede leerlingbegeleiding en zorgstructuur bieden. Jouw mentor kan hulp vragen aan de orthopedagogen, zorgcoördinator, decanen of (jongeren)coaches. We hebben korte lijntjes met begeleiders op en buiten school waardoor we heel veel in huis hebben en snel kunnen doorverwijzen mocht dat nodig zijn. 

We leveren maatwerk en doen wat kan en past. We kijken niet alleen in het begin met je mee. We zijn er ook voor jou gedurende je gehele schooltijd.