Als je bij ons op school komt, vallen meteen een paar dingen op:

  • Goede begeleiding met een persoonlijke coach
  • Een gezellige en veilige leeromgeving
  • Kiezen wat bij jou past en wat je leuk vindt

Junior College

In de onderbouw (klas 1 en 2) zit je op de Lijsterbesstraat in het Junior College van RSG Tromp Meesters. Op het Junior College heb je een eigen pauzetijd met alle eerste en tweede klassen, dit is overzichtelijk en rustiger dan met alle klassen tegelijk. Er is een aparte vleugel (D-vleugel) waar leerlingen van klas 1 en 2 de meeste lessen volgen. Zo is het voor jou als startende brugklasser makkelijker om te wennen en op een prettige manier kennis te maken met het voortgezet onderwijs. Tijdens de pauze blijf je op het schoolterrein.

De school heeft binnen het Junior College brugklassen mavo, havo en vwo. Na de brugklas stroom je door naar het tweede jaar mavo, havo, atheneum of gymnasium. De school kijkt daarbij altijd goed welke richting het beste bij je past. Dit kan ook na het advies van de basisschool veranderen. Daarom is het altijd mogelijk om na de brugklas door te stromen naar een ander niveau. 

Gymnasium

In onze brugklas vwo bereiden we je voor op het gymnasium. We zijn de enige school in Steenwijkerland en omgeving waar het gymnasium aangeboden wordt. Je krijgt het vak ‘oriëntatie op de klassieken’. Aan het eind van het eerste jaar kies je voor klas 2 gymnasium of klas 2 atheneum. Op het gymnasium ga je verder met de klassieke talen Grieks en Latijn. Op het atheneum heb je die vakken niet.

Coaching

Elke leerling heeft bij ons op school een persoonlijke coach. Jouw coach is voor jou en je ouders/verzorgers het eerste aanspreekpunt op school. Je zoekt samen met je coach uit hoe jij het beste leert. Je leert een planning maken om zo te zorgen dat je op tijd begint met je huiswerk. Daarnaast is er aandacht voor hoe jij in je vel zit en ook hoe het contact en de samenwerking met anderen is.

Internationaal

Wij zijn een Unescoschool met internationale contacten. We brengen je in contact met leerlingen van scholen in het buitenland en ook kun je gebruik maken van deze contacten tijdens projecten en vragen stellen aan bedrijven, universiteiten en maatschappelijk en culturele instellingen die bij Unesco zijn aangesloten.

Les op onze Unesco-school betekent:

  • Aandacht voor vrede, mensenrechten en wereldburgerschap
  • Excursies, studiereizen en uitwisselingen
  • Versterkt Talen Onderwijs (les in een vreemde taal, gegeven door native speakers)
  • Mogelijkheid om extra taalprogramma’s te volgen in de bovenbouw

Onderwijs op maat

Zeg je praktijkonderwijs en PLUS (vmbo met extra ondersteuning), dan zeg je ‘onderwijs op maat’. De lessen worden gegeven in kleine groepen, met voldoende persoonlijke aandacht van de docent om jezelf te ontwikkelen. Je volgt jouw persoonlijke, eigen leerroute op de RSG Tromp Meesters, locatie Stationsstraat. Deze eigen leerroute wordt samen met jou en je ouders/verzorgers gekozen, zodat deze écht bij jou past. Burgerschap, Wonen, Werken en Vrije Tijd zijn thema’s waar naast de gewone lessen veel aandacht voor is, zodat je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen van school gaat. Je haalt op de Stationsstraat een vmbo-diploma of een praktijkonderwijsdiploma/-deelcertificaten.