WIE ZIJN WIJ?
De BSG is een kleine en bruisende school, aan de rand van het Bergerbos. We zijn een kleinschalige school waar we onze leerlingen kennen. Persoonlijke aandacht en interesse in elkaar maken van onze school een betrokken school. De ontwikkeling van leerlingen staat centraal. Op de BSG duurt de brugperiode twee jaar. Dan heb je genoeg tijd om erachter te komen of je op het goede niveau zit. We bieden drie niveaus aan: mavo, havo en atheneum en hebben dakpanklassen. Als je te hoog of te laag zit, kun je overstappen naar een ander niveau.
KUNSTONDERWIJS
Voor veel kinderen zijn kunst en cultuur geen vanzelfsprekendheden. Kunstonderwijs werkt met onderzoekend leren en oplossingen bedenken voor problemen. Op een andere manier naar dingen kijken helpt daarbij. Op de BSG krijgen leerlingen in de onderbouw de vakken tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen en muziek. In alle creatieve vakken kun je op alle niveaus eindexamen doen. De BSG geeft leerlingen ook een podium: elk jaar wordt een modeshow georganiseerd waar leerlingen hun creaties op de catwalk tonen. Kunstwerken gemaakt door leerlingen sieren de muren van de school. Er worden open podia georganiseerd en een jaarlijks Muziektheater. Tevens exposeren BSG-leerlingen regelmatig in Museum Kranenburgh en tijdens de Kunst10Daagse. Naast ambachtelijke vaardigheden leren onze leerlingen ook audiovisuele vaardigheden met behulp van bijvoorbeeld green screens en stop-motion. In het nieuwe vak Programmeren & Design zit ook een kunstelement: kinderen leren app design, digital design en om user experience te optimaliseren.
DIGITAAL
De BSG ontwikkelt zich in rap tempo naar een digitale school op hoog niveau. Je leert werken met veel digitale middelen en kunt ook kiezen voor de populaire Programmeer- en Designklas. Hier leer je programmeren, app design, werken met audiovisuele programma's en het ontwikkelen van apps. Als leerling van de P&D-klas leer je werken in de nieuwste programma’s en programmeertalen als Blender, Python, Unity en Adobe en met de nieuwste technieken. Je haalt geen cijfers, maar badges in een 'skillstree' en je brengt je eigen laptop mee naar school. Kortom, een afwisselende en vernieuwende omgeving met veel kansen voor jouw toekomst. Naast het vak Programmeren & Design volgen leerlingen het normale programma voor het voortgezet onderwijs.
Persoonlijke aandacht en bEGELEIDING
Op de BSG willen we dat iedere leerling mooie resultaten behaalt en lekker in zijn/haar vel zit. Soms heb je daar hulp bij nodig. Daarom hebben we begeleiding in alle soorten en maten. Je hebt een mentor en in de brugklas een leerling uit de bovenbouw als hulpmentor. Iedere klas heeft mentoruren, er is dagelijks gratis huiswerkbegeleiding (de HUBS), een excellentprogramma en maatwerk. Verder hebben we sociale vaardigheidstrainingen en trainingen tegen faalangst. Natuurlijk houden we rekening met dyslectische leerlingen en leerlingen met dyscalculie. Op de BSG zijn naast je mentor, vakdocenten en afdelingsleider ook andere deskundigen aanwezig, zoals ondersteuningscoördinatoren, de schoolarts en de verzuimcoördinator. Allemaal om jou zo goed mogelijk te helpen. Wij vinden een positieve sfeer ontzettend belangrijk. Als jij je prettig en veilig voelt, presteer je beter.
NIEUWSGIERIG
Leren is leuk. Je ontdekt van alles over de wereld om je heen, over onze geschiedenis, slimme formules, wat je in je mars hebt en waar je misschien nog niet zo goed in bent. Op de BSG sluiten we aan op jouw kennisniveau, maar stimuleren we je ook om jezelf extra te ontwikkelen. Dit doen we o.a. in de middag tijdens de vragenuurtjes voor alle vakken, het extra sportaanbod of bijvoorbeeld Cambridge English. Maar ook door deelname aan sporttoernooien, (internationale) kennisolympiades, open podia en internationale reizen. De BSG biedt, gedurende het schooljaar, een breed palet aan inspirerende en vakoverstijgende projecten en activiteiten. We willen jouw nieuwsgierigheid prikkelen, zodat je steeds zin hebt om te leren.