Gemengde brugklas

De brugklas duurt twee jaar op OSB. Leerlingen van alle niveaus zitten bij elkaar in de klas, zoals je dat ook gewend bent op de basisschool. Iedereen werkt op het eigen niveau en je werkt samen. Een tweejarige brugperiode geeft je de tijd om uit te zoeken welk niveau het best bij jou past. En je kunt hartstikke veel van elkaar leren in zo’n gemengde klas. 

Alles uit jezelf halen

Leerlingen uitdagen alles uit zichzelf te halen; daar zijn we echt goed in. Dat doen we door leren van en met elkaar, maar vooral ook door zelf na te denken en te ontdekken. De docenten op OSB kunnen de theorie heel goed vertalen naar de praktijk. Ze kauwen niet alles voor, maar laten je zelf en in groepjes aan de slag gaan met een thema of onderwerp. Je werkt samen, onderzoekt, verkent, experimenteert en helpt elkaar verder op weg. Dat maakt leren toch veel leuker en creatiever? En het sluit goed aan bij een vervolgopleiding. Je leert meer dan voor een diploma alleen.

Plezier in leren

Bij OSB vinden we het belangrijk dat je met plezier leert. Naast de gewone vakken krijgen alle leerlingen in de eerste twee jaar drama, muziek, beeldende vorming, informatiekunde en koken. We hebben een kunst- en cultuurklas, doen veel aan sport, hebben een technologie-lab en het is mogelijk om je Cambridge certificaat in Engels te behalen. Daarnaast laten we je al snel kennis maken met allerlei leuke bedrijven en beroepen. Door verschillende stages en ontmoetingen kom je er snel achter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zo weet je ook precies waarvoor je leert.

Veel aandacht voor jou

OSB is een grote school maar voelt toch klein. Dat komt omdat we de school hebben onderverdeeld in kleine deelscholen. Zo heb je een aantal jaren dezelfde docenten en klasgenoten om je heen. De docenten kennen je en hebben interesse in wie jij bent en wat je kunt. In de tweejarige brugklas houd je dezelfde mentor. Jouw mentor is er dagelijks voor jou en helpt je bij het behalen van jouw doelen. En ook voor je ouders maakt je mentor graag tijd. Zo zijn er geen 10-minutengesprekken, maar minimaal-30-minuten-gesprekken, met je ouders én met jou.

Een 9,1 voor veilige sfeer

Onze leerlingen geven OSB een 9,1 voor het onderdeel ‘veilige schoolomgeving’ als het gaat om jezelf durven zijn.  We zien de school als een mini-maatschappij, waarin je leert over jezelf en van elkaar. Op OSB leren leerlingen zichzelf kennen en verantwoordelijkheid nemen. Ze staan open voor andere meningen en kunnen zich goed redden in een wereld die snel verandert. Maar op OSB gebeurt nog iets bijzonders, conflicten lossen leerlingen hier samen onderling op. Onze mini-mediators helpen daarbij. En als één van de eerste scholen in Nederland hebben we een jongerenrechtbank.

Veel te doen tijdens en na school

Je hoeft je geen moment te vervelen op OSB. Zelfs als de laatste schoolbel is gegaan, is er nog van alles te doen. We noemen dat OSB Breed. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het: freerunnen, cheerleaden, technisch ontwerpen, programmeren, webdesignen, columns schrijven, debatteren, theater of muziek maken, dansen, koken, zwemmen, andere sporten of spelen in onze eigen Brassband. 

Fijn om je te zien!

We nodigen je graag uit om te komen kijken op onze school. Mail voor een rondleiding naar info@osbijlmer.nl of kom langs op een van de open dagen:

  • donderdag 1 februari
  • vrijdag 2 februari