Laat talent groeien

De brugklas duurt twee jaar bij de OSB. Leerlingen van alle niveaus zitten bij elkaar in de klas en werken met elkaar samen. Zo heb je langer de tijd om uit te vinden welk niveau het beste bij je past. Iedereen wordt op z’n eigen niveau uitgedaagd, met verschillende opdrachten. Op deze manier maak je kennis met allerlei manieren van denken en profiteer je van elkaars talenten. Vanuit de universiteiten horen we dat leerlingen van de OSB extra goed zijn in zelfstandig onderzoek en communicatie. Want je leert bij ons niet alleen de standaardvakken, maar ook structuur, zelfstandigheid en jezelf presenteren. In de les is het belangrijk om je eigen verantwoordelijkheden te kennen en te nemen. Daar leer je veel van en het is goed voor je zelfvertrouwen.

Serieus veel leuke vakken

Naast de gewone lessen zoals wiskunde en Nederlands, krijgen alle leerlingen in de eerste twee jaar drama, muziek, beeldende vorming, technologie en verzorging. En er is veel aandacht voor sport. Ga je naar het vwo of de havo, dan kun je examen doen in Cambridge English. Zo krijg je rechtstreeks toegang tot een buitenlandse universiteit.

Speciaal opgeleide docenten

Niet alleen leerlingen krijgen les, ook de docenten worden bij ons extra opgeleid. Dat komt door de bijzondere onderwijsmethode op de OSB. Daardoor is je mentor of leraar er altijd voor je. Je kunt ze alles vragen. Ze luisteren en helpen met een oplossing als je dat wilt. Ook vinden ze het meestal geen probleem om in hun vrije tijd extra bijles te geven.

Persoonlijke aandacht

De mentor is ook een belangrijk aanspreekpunt voor de ouders. Er zijn geen tien-minutengesprekken, maar minimaal-30-minuten-gesprekken. Met ouders én leerling. Samen kijken we hoe we nog meer uit iedere leerling kunnen halen. We stellen klassen zorgvuldig samen. Hierdoor zijn kinderen die makkelijk leren en leerlingen die extra aandacht nodig hebben, goed verspreid. Geen enkele andere Amsterdamse school heeft zo’n succesvolle en stabiele samenstelling van leerlingen.

Een 9,1 voor veilige sfeer

We doen er alles aan om een veilige omgeving te creëren. Dat lukt, want onze leerlingen hebben tijdens de nationale LAKS-enquête een 9,1 gegeven voor het onderdeel ‘veiligheid’. Dit betekent dat iedereen elkaar ruimte en aandacht geeft en dat we discriminatie en pestgedrag bespreekbaar maken.

Onze eigen maatschappij

Naast je mentor, is er ook een jongerenwerker en straatcoach beschikbaar. We hebben als één van de eerste scholen in Nederland een jongerenrechtbank en mini-mediators. Zo leer je op een goede manier conflicten op te lossen. Alles is erop gericht om samen verder te gaan. Ook nodigen we ouders uit in een ‘oudercafé’, om mee te praten over onderwerpen die ouders en leerlingen bezighouden.

Open gebouw

Wij zijn trots op onze plek in Zuidoost, het stadsdeel dat sterk in opkomst is en waar alle culturen samenkomen. De school is licht en ruim. Met glazen ruiten in plaats van dichte muren. Ook staan de deuren naar de lokalen meestal open. We hebben geen lerarenkamers. De docenten zijn vaak te vinden op de gangen zodat je ze altijd kunt aanspreken. De school ligt op loopafstand van de metro.


Serieus welkom

We nodigen je graag uit om te komen kijken. Mail voor een afspraak naar info@osbijlmer.nl

Of kom naar de open dagen 2021:
Vwo/havo/vmbo: 27, 28 en 29 januari: 16.00 - 20.00
Vwo/havo: 11 februari: 18.30 - 20.30