AANDACHT EN KANSEN

Een enthousiast en professioneel team van docenten en onderwijsondersteunende medewerkers werkt met veel plezier samen met leerlingen aan onderwijs van topkwaliteit. Op een school met een open christelijke identiteit doen we dat door dicht om de leerling heen te staan. Bij ons wordt elke leerling gezien. We hebben respect voor elkaar en de wereld om ons heen. Daarom zijn we bijvoorbeeld Fairtrade school en daar zijn we trots op. Iedere klas heeft een mentor die van de klas een hecht team maakt en contact houdt met ouders. De brugklasperiode duurt twee jaar. Leerlingen krijgen de kans om de lesstof ook op een hoger niveau te doen, zelfs per vak. Na één of twee jaar kunnen zij, als dat een passende ontwikkeling is, doorstromen naar het hogere niveau. Ook kunnen zij besluiten om op het niveau van het basisschooladvies door te gaan. De mogelijkheid bestaat dat in het vak waarin de leerling bovengemiddeld presteert, om op dat hogere niveau door te gaan en zelfs daarin eindexamen te doen.
Wij geloven in de kracht van onze leerlingen en onze medewerkers!

SPORT, TWEETALIG ONDERWIJS EN global citizen school

Bij aanmelding kunnen leerlingen kiezen voor extra sport en voor tweetalig onderwijs.

Er zijn veel sportieve activiteiten. In alle afdelingen op het KWC kunnen leerlingen kiezen voor extra sport. In de afdelingen vmbo-gl/tl en havo bestaat een uitgebreid sportklasprogramma.

Grensverleggend: je kunt op het KWC ook kiezen voor tweetalig onderwijs op het atheneum, gymnasium, havo en vmbo. Wil jij een echte wereldburger worden? Volg dan extra Engels. Of volg bepaalde vakken in het Engels. Bij tweetalig onderwijs is er een groot aanbod aan internationale projecten en heb je leuke buitenlandse contacten. De basisschool moet een positief advies geven over deze plaatsing. Als afronding van het tweetalig onderwijs krijgen leerlingen een internationaal erkend certificaat voor het vak Engels, het International Baccalaureate in het atheneum en gymnasium, het tto-junior-certificaat op het havo en een tto-certificaat in het vmbo. Wij bieden dus meer dan een diploma.

Het KWC is als eerste school in Nederland gecertificeerd als Global Citizen School. Internationalisering of ”Global Citizen” is voor alle leerlingen. Wij werken samen met scholen in heel Europa, in de V.S., in India en in China. Bij het diploma kunnen alle leerlingen van het KWC een erkend Global Citizen School-certificaat behalen.
Dat is een mooie plus voor het inschrijven bij vervolgopleidingen.

agora-onderwijs op het KWC

Op KWC-agora mag ieder kind aan de slag met zijn eigen interesses op zoek naar zijn eigen talenten en ambities! KWC-agora biedt leerlingen, van vmbo tot gymnasium, een persoonlijke leerroute aan onder begeleiding van een coach. Het is een onderzoekende
leermethode waarbij leerlingen veel vrijheid krijgen: in hun eigen tempo, op hun eigen manier mogen ze ontdekkend leren. Tijdens ons Open Huis op vrijdag 27 januari 2023 van 18.00 - 21.00 uur kun je veel meer te weten komen over dit prachtige onderwijsconcept. KWC-agora, een mooie challenge!

KWC KEUZE-UREN

Tijdens de KWC keuze-uren  neem je zelf de regie. Werk je aan vaardigheden, wil je extra uitleg of kies je voor meer uitdaging. Je kiest zélf wat je wilt leren. Wil je verdieping?
Beter leren plannen? Zelfstandig leren werken? Iets anders leren?
Jij mag kiezen. Zo krijg je extra kansen. Ontdek waar jouw kracht ligt!

STARTEN IN DE BRUGKLAS

Op het KWC worden leerlingen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Dat kan op
de volgende opleidingen: praktijkonderwijs, vmbo-basis, -kader, -gemengde of
-theoretische leerweg, havo, atheneum, gymnasium en KWC-agora.