Je weet misschien nog niet wat je later wil gaan doen, maar bij ons op school helpen we jou met het ontdekken van je talenten. Hiervoor krijg je hulp van je mentor, zodat je alle ruimte krijgt om samen te groeien.

Onze modules kunnen je daar een handje bij helpen. In het 1e en 2e leerjaar mag je per jaar twee modules volgen. In twee jaar tijd heb je kennis gemaakt met vier modules. Voor ieder wat wils: voor de sportievelingen bestaat de module Sport+. Ben je liever creatief bezig, dan is Kunst & Cultuur echt wat voor jou. Maar je kunt nog veel meer kiezen!

Onze modules:

  • Internationalisering
  • Media & Communicatie
  • Ondernemen en Organiseren
  • Techno-Science
  • Kunst & Cultuur
  • Sport+ 

Iedereen is welkom bij ons op school

Wij hebben aandacht en respect voor elkaar. Daardoor leer je anderen te vertrouwen, met anderen samen te werken en te leren, om eerlijk te zeggen wat je vindt en open te staan voor wat anderen vinden. Vanuit school ontdek je de wereld via bedrijfsstages, excursies én reizen. We willen van waarde zijn voor onze omgeving en voor jouw ontwikkeling als mens. Zo bereiden we je voor op de toekomst en leiden wij jou op tot een wereldburger. ‘Samen groeien’ staat bij ons centraal.

Onderwijsaanbod

Op het Ichthus College Dronten aan de Jupiterweg bieden we de onderstaande leerwegen aan:

Vmbo-tl
Het vmbo-tl bereidt je voor op een mbo-opleiding op niveau 4. Je doet kennis op waar je in de praktijk ook direct wat mee kunt. De opdrachten hebben duidelijke doelen en deadlines. Halverwege het derde leerjaar kies je het pakket waarin je examen gaat doen. Je bent dan al wat ouder en je weet misschien al wat je na het behalen van je vmbo-tl-diploma wil gaan doen. Natuurlijk kun je na het behalen van je diploma bij ons ook door naar de havo.

Havo
In de eerste 3 jaar van de havo ontdek je wat er bij jou past en wat je leuk vindt. Dit doe je door projecten, lessen, excursies, stages en modules te volgen. Uiteindelijk kies je voor de bovenbouw een vakkenpakket. Zo ontdek je steeds beter wat bij je past en bijvoorbeeld welke hbo-opleiding je wil gaan volgen. Je kan er ook voor kiezen om bij ons naar het vwo te gaan.
 
Vwo
In deze leerroute proberen we jouw onderzoekende houding verder te ontwikkelen. Het vwo (atheneum en gymnasium) bereidt je voor op het studeren aan een universiteit of hbo. Als je vwo doet kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om Cambridge English Certificate (CEC) te gaan halen als je in de bovenbouw zit. Handig als je later in het buitenland wil gaan werken!

Leren naar Keuze (LNK)
Bij Leren naar Keuze (LNK) kies je zelf wat jij nodig om goed te kunnen leren. Heb je ondersteuning of extra uitdaging nodig bij een vak, dan kun je daarvoor kiezen. Wil jij extra ondersteuning krijgen bij leren-leren, leren plannen of wil je je sociale vaardigheden beter ontwikkelen? Hier gebruik je de LNK-uren voor. Samen met je mentor en vakdocent leer je hoe je hier de beste keuze in kan maken. Op deze manier ben je zelf meer verantwoordelijk voor je eigen leerproces.

DENK MET ONS MEE

Jij kunt meedenken op school! Heb je een goed idee? Geef dat dan aan bij de leerlingenraad (de schakel tussen leerlingen en de directie). Die bespreekt het met de schoolleiding.