Van de basisschool naar de brugklas

Grote kans dat jij ons al een beetje kent. We werken namelijk goed samen met de basisscholen in onze omgeving. Leerlingen van groep 7 en 8 volgen ook regelmatig lessen bij ons. Als je bij ons naar school komt, hebben wij jou dus al goed in beeld. En onze werkwijze is herkenbaar voor jou. Dat noemen we een doorlopende leerlijn, oftewel 10-14 onderwijs. Kies je uiteindelijk voor ons? Dan hebben we 6 brugklassen:

  • Vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Vmbo gemengde / theoretische leerweg 
  • Vmbo theoretische leerweg / havo
  • Havo / vwo
  • Gymnasium

Voor de zomervakantie kom je al eens naar school voor een gesprek met je mentor of coach en een kennismaking met je klasgenoten. Samen ga je het gebouw ontdekken en krijg je antwoord op de eerste vragen die je hebt. Na de vakantie nemen we uitgebreid de tijd om elkaar nog beter te leren kennen. Maar eerst lekker relaxed van je zomervakantie genieten!

OpMaatUren

Wij vinden persoonlijke begeleiding heel belangrijk. In onze zogenoemde OpMaatUren bieden we een breed programma om leerlingen iets extra’s te bieden op het gebied van ondersteuning en ontwikkeling van talenten en hobby’s. We onderscheiden dan ook drie soorten OpMaatUren:

  • Tijdens keuzewerktijd bieden we ondersteuning bij (examen)vakken en “leren leren”. 
  • Lukt het thuis niet om rustig te leren? Dan kun je bij ons (gratis) terecht tijdens Studie na School. Dat moet niet, maar mag wel. De keuze is aan jou.
  • Talenttijd: dansen, sport, fotograferen, rappen… Je mag je 2 uur per week verdiepen in een onderwerp naar keuze. Wat kies jij?  

Buitenschools leren

Wij kiezen voor persoonlijke leerroutes. We geven jou de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid. Bij BuitenSchools Leren loop je daarom in leerjaar 3 en 4 van BBL & KBL één dag in de week stage. En je volgt tijdens deze periode twee keuzevakken die aansluiten bij de stage. Zo ontdek je wat bij jou past.

20/80 Learning

Wanneer je bij ons de havo volgt, dan volg je in de bovenbouw 20/80 Learning. Dat betekent dat je 4 dagen regulier onderwijs volgt, en één dag een speciaal programma. Op onze school werken we met vier varianten van 20/80 Learning: arts, business, health en science. Je loopt stage, bezoekt hbo-opleidingen en bedrijven in de regio, luistert naar gastsprekers en werkt aan vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Zo dagen wij jou uit om de regie te nemen in wat je wil leren. Dat motiveert!

Onwards and upwards

Op het Connect College kun je in de bovenbouw van het vwo kiezen voor de Cambridge-stroom. Je volgt dan speciale lessen Engels. Als het even lukt ga je ook op reis naar Norwich en Cambridge om de taal en vaardigheden in de praktijk toe te passen.

Gymnasium

Op het gymnasium van het Connect College ben je onderzoekend bezig, leer je verbanden leggen en staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. We bereiden jou voor op het wetenschappelijk onderwijs en jouw plaats in de maatschappij. Dat doen we niet zoals je dat misschien verwacht. Onze Athena-dagen zijn bijvoorbeeld uniek. Tijdens deze dagen werken we vakoverstijgend aan actuele thema’s. Super interessant om samen te onderzoeken! Daarnaast volg je bij ons de vakken mytholingua (waarbij je leert over de klassieke oudheid & mythologie, maar ook over bijvoorbeeld taalkunde), bètawetenschappen, filosofie en natuurlijk Grieks en Latijn.