• Je bent nog niet helemaal klaar voor de grote stap naar de middelbare school en je hebt gewoon meer tijd nodig, of
  • Je weet best veel, maar je vindt het eng om voor de klas daar iets over te vertellen, of
  • Je bent klaar voor een nieuwe school, maar je hebt een vervelende periode achter de rug, waardoor je niet goed hebt kunnen leren, of
  • Je hebt eigenlijk een extra jaartje spelling of rekenen nodig om op je eigen niveau terecht te komen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de stap van groep 8 naar de middelbare school voor jou te vroeg komt. Dan ben je bij ons van harte welkom! Wij geven je extra hulp zodat je daarna met meer zelfvertrouwen en kennis verder kunt. Het Brugjaar Jan Ligthart is een jaar tussen groep 8 en klas 1. Maar je zit wel op een middelbare school.

In het brugjaar volg jij je eigen route. Je werkt op je eigen niveau en in je eigen tempo. Je krijgt veel persoonlijke aandacht om te groeien naar het niveau dat bij jou past. Je maakt kennis met onze vakdocenten tijdens de lessen Engels en wiskunde en je krijgt ook een vaste leerkracht. Zij werken met jou aan rekenen, taal en spelling. Bij ons wissel je niet telkens van klaslokaal bij iedere les, we blijven in dezelfde klas.

Tijdens het brugjaar krijg je zelfvertrouwen door het volgen van steunlessen. Leer bijvoorbeeld presenteren, je concentratie te vergroten of hoe jij het beste je agenda in kan vullen.

We helpen je als dat nodig is en geven je eigen verantwoordelijkheid als je daaraan toe bent. Je zult je vast snel thuis voelen bij ons. We luisteren naar je en fouten maken mag. Lekker gevoel toch? Aan het eind van het brugjaar Jan Ligthart van de PCOU Willibordstichting ga je naar klas 1 van een middelbare school naar eigen keuze.