Herenlaan
Ben je een echte doener, werk je graag met je handen? Dan is het beroepsgerichte vmbo echt iets voor jou! Op onze school aan de Herenlaan, in het groene buitengebied van Borculo, zit je dan prima op je plek. Je kunt hier leerjaar 3 en 4 doen van het vmbo-basis en –kader. Je hebt de keuze uit vier richtingen, die we profielen noemen: Zorg en welzijn, Economie en ondernemen, Mobiliteit en transport of Horeca, bakkerij en recreatie. 
Als brugklasser weet je natuurlijk nog niet welk profiel bij jou past. Samen met je coach ga je dat ontdekken. Je volgt in de brugklas wekelijks allerlei praktijkvakken op de Herenlaan. Zo zorgen we er samen voor dat je na twee jaar een goede keuze maakt.

Campus De Wildbaan
Goed om te weten: in schooljaar 2023-2024 openen we een spiksplinternieuw gebouw bij de sportvelden in Borculo, op Campus De Wildbaan. Je kunt daar vmbo, havo en vwo volgen in de eerste en tweede klas. Wil je daarna verder in het praktijk- en beroepsgerichte vmbo? Dan ben je hier op het juiste adres. De school is licht en ruim en in de praktijklokalen vind je de nieuwste apparatuur. Je kunt hier dezelfde profielen volgen als voorheen op onze locatie aan de Herenlaan.
Naar deze school zullen straks zo’n 300 leerlingen gaan. De overgang van de basisschool naar het Staring College is daarom niet groot. 

Bekijk hierboven het filmpje van nieuwe school in Borculo!

Kom je kennismaken?
Wil je het Staring College beter leren kennen? Dat kan op verschillende momenten. Na de herfstvakantie kunnen alle leerlingen uit groep 8 meedoen aan de Staring Masterclasses. Dan ontdek je echte middelbare schoolvakken en heb je al je eerste Staring ervaring! Samen met je ouders ben je welkom op de informatieavond in Borculo op donderdag 24 november. Staringleerlingen vertellen je dan graag over hun ervaringen op onze school. Ook voor je ouders is er die avond een afwisselend programma. Op zaterdag 28 januari 2023 houden we ons Open Huis. Je kunt dan een kijkje nemen op al onze locaties en onze leerlingen leiden je graag rond. Er is genoeg te beleven en te zien.

Een leerling aan het woord:
“Ik vind het fijn dat ik op de Herenlaan veel met mijn handen kan werken en minder in de schoolboeken bezig ben. De keuze voor het profiel Mobiliteit en Transport had ik snel gemaakt! Ik vind het heel erg leuk om met auto’s en techniek bezig te zijn. Doordat je ook stage gaat lopen kun je alles wat je op school hebt geleerd in de praktijk brengen, je doet dan veel werkervaring op. De locatie Herenlaan is erg gezellig en iedereen kent elkaar!”  - Yulian