Wij zijn een DALTON school waar ondernemend leren als een rode draad door het onderwijs loopt en waar je kunt kiezen voor Entertainment & Design of Theater & Dans. Voor elk wat wils. Wij geloven in jouw creativiteit, mogelijkheden en doorzettingsvermogen. Terwijl je vanaf de brugklas al bezig bent met activiteiten organiseren, dansen, koken, toneelspelen, kostuums maken en robotica, leer jij hoe het is om in een team samen te werken, om met je handen te werken en je verder te ontwikkelen, een planning te maken, te improviseren en ga zo maar door. Uiteindelijk om een mavodiploma of een diploma op de kaderberoepsgerichte leerweg te halen. Met een HAVO overgangsbewijs naar klas 4 kun je doorstromen naar het Montfort College of een MBO4-opleiding.

Door al die ervaringen leer jij jezelf nog beter kennen, krijg je een goed beeld bij wat je leuk vindt en waar jij feeling voor hebt. Belangrijk, want als je dat weet krijg je er nog meer plezier in. Al doende (en al lerend) ontdek jij misschien ook nog talenten waarvan je niet eens wist dat je die had. Kom jij ontdekken waar jij een kei in bent? 

KIEZEN TUSSEN ENTERTAINMENT & DESIGN en THEATER & DANS

Bij Entertainment & Design krijg je o.a. lessen in ondernemen, catering verzorgen en techniek: decor bouwen, filmen, robotica (programmeren), fotograferen, bezig zijn met licht- en geluidstechniek, reclame maken, kostuums maken. 

Bij Theater & Dans krijg je lessen die verzorgd worden door docenten van het jeugdtheater Hofplein. Denk aan acteren, zang, dans, hip hop, 'spoken word' en méér. 

PT010 - Theater en Dans IS eigentijds

Wij stimuleren onze leerlingen om het beste uit zichzelf te halen en bereiden ze door het aanleren van vaardigheden goed voor op de toekomst.  Het is mogelijk om vakken op een hoger niveau af te ronden.

Zelfstandigheid
Je leert zelfstandig te denken, te werken en te plannen. Daarbij word je begeleid door je leraren en je mentor.

Samenwerken
Je werkt op onze school regelmatig samen, in tweetallen of in groepjes. Door samen te werken leer je van elkaar. Nadenken over je eigen prestaties en je manier van werken wordt een gewoonte: je raakt het gewend en gaat ervaren dat je er veel aan hebt.

Keuzevrijheid
Je krijgt bij ons een structuur waarin je de vrijheid krijgt om verantwoordelijkheid te nemen en bepaalde keuzes te maken. Je moet hierbij wel kunnen uitleggen waarom je die keuzes hebt gemaakt.

Daltonuren
In de Daltonuren kan je kiezen waar je interesses liggen, voor welk vak je ondersteuning nodig hebt of ga je werken aan je huiswerk. De mentor helpt je met het maken van deze keuzes.

Huiswerkarm
Iedere les is zo opgebouwd, dat je je maakwerk op school kunt maken.  Dat doen we zodat als het even niet lukt, de docent meteen kan helpen en je vervolgens weer vlot zelfstandig verder kunt.

Jij staat centraal
Je brengt veel tijd door op de Palmentuin. We vinden het dan ook belangrijk dat je het naar je zin hebt op school. Daarom organiseren leerlingen thema-discoavonden. Verder worden veel activiteiten georganiseerd als voorstellingen bezoeken, workshops, sportdagen en excursies. Contact met ouders vinden we belangrijk.