Jouw nieuwe school

Als je je inschrijft voor onze school, maak je voor de zomervakantie al kennis met je nieuwe klas. Na de vakantie starten we met een introductieprogramma zodat je snel je klasgenoten leert kennen. Elke klas heeft een eigen mentor, van wie je twee keer per week les hebt. Je mentor kijkt dan ook hoe je ervoor staat met je schoolwerk en is er voor je als je vragen hebt. In onze onderbouw kun je naast het gewone lesprogramma voor één dagdeel zelf een profielprogramma kiezen. Dan ben je bezig met sport, expressie, game & technologie of koken – net wat er bij je past!  

Groeien en mavo/havo-brugklas

Door onze persoonlijke aandacht komt het vaak voor dat leerlingen 'groeien' naar een hoger niveau, van basis naar kader, kader naar mavo of mavo naar havo. In onze mavo/havo-brugklas werk je aan 'echte' opdrachten en ga je regelmatig de school uit. Met Cambridge English kun jij je internationale vaardigheden een 'boost' geven. Wanneer je aan het einde van het eerste of tweede leerjaar havo-niveau hebt, kun je drempelloos overstappen naar de havo in Amstelveen. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar de mavo+ in onze bovenbouw.

Technologie & Toepassing

Alle leerlingen in de onderbouw en mavo+ leerlingen in de bovenbouw krijgen het vak Technologie & Toepassing. Bij dit vak ervaar je in de praktijk dat alles in de wereld van nu met technologie te maken heeft. Ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen staan hier centraal. Je werkt samen aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven, die door een opdrachtgever beoordeeld worden. Omdat technologie overal te vinden is, is de kans groot dat je ontdekt dat deze boeiende wereld ook jou aanspreekt!   

Klaar voor je toekomst in de 21e eeuw

In de bovenbouw kun je kiezen uit de vmbo-profielen Technologie (PIE) en Dienstverlening & Producten. We investeren veel in moderne faciliteiten en goede contacten met bedrijven en het mbo. De keuzevakken in het vierde leerjaar vinden zoveel mogelijk buiten de school in de praktijk plaats. Als je naar de mavo+ gaat, kies je geen profiel maar volg je ons plusprogramma dat je goed voorbereidt op het mbo of de havo. Je kunt zelfs een certificaat halen in Cambridge English.
Welke richting je ook kiest, we geven je veel praktische opdrachten, zodat je kunt leren door te doen. Zo ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt als wereldburger van de 21e eeuw. Je leert bijvoorbeeld goed communiceren, samenwerken, omgaan met ICT, problemen oplossen, kritisch denken en creatief te zijn, maar ook sociale en culturele vaardigheden. Zo word je een zelfstandige, flexibele volwassene en ben je klaar voor de toekomst. 

Waarom kiezen voor Panta Rhei?

  • We zijn een kleinschalige, veilige en gezellige school
  • Je krijgt veel persoonlijke aandacht en goede begeleiding
  • Veel leerlingen groeien naar een hoger niveau
  • Er zijn veel keuzemogelijkheden in alle leerjaren
  • Leren door doen spreekt je aan
  • Je ontwikkelt belangrijke vaardigheden voor je toekomst
  • Het slagingspercentage is hoog (gemiddeld over de laatste drie jaar: 97%)
  • De school is goed bereikbaar en heeft eigen sportfaciliteiten