Praktijkleren, een verademing

Wij zien, stimuleren en ontwikkelen de mogelijkheden van onze leerlingen. Na het basisonderwijs kan een leerling zich teleurgesteld voelen. Bijvoorbeeld vanwege de moeite met het leren uit boeken. Het goede nieuws is dat wij van het praktijkleren zijn. Het mooie is dat wij leerlingen na een paar weken al zien opbloeien en stralen. Leren en kennis opdoen, ja, dat kan ook anders! Wij zijn er trots op als ouders ons aangeven dat hun kind weer met plezier naar school gaat.

Veilige omgeving met alle aandacht

Op De Windroos zorgen we voor een veilige omgeving met een goed zorgteam dat elke schooldag klaarstaat. We hebben mentoren, leerlingbegeleiders en een remedial teacher. Moeite met rekenen of taal? Zit je wat dwars? Loop je vol met emoties? Daar weten zij wel raad mee. Weet je nog niet wat je later wilt doen: onze leerloopbaanbegeleider helpt je bij de vervolgstappen naar bijvoorbeeld het mbo. De dagopening biedt houvast en nodigt uit tot nadenken en gesprek: in een veilige setting bespreken we wat er leeft. Op school. In de samenleving. Op social media. Dit kunnen grote en kleine dingen zijn. Als jongeren door iets geraakt zijn, nemen we daar de tijd voor.

Verbinden en uitnodigen

Ons onderwijs is eigentijds. Alle leerlingen werken met hun eigen laptop. Theorie en praktijk worden afgewisseld. En je brengt wat je geleerd hebt ook buiten school in praktijk door stages bij bedrijven en instellingen. In ons gebouw vind je leerpleinen en praktijkpleinen. Onze ruimtes geven rust, structuur en duidelijkheid en ze nodigen uit om te doen en te leren. We denken na hoe de indeling en aankleding van lokalen de leerling kan helpen.

Profielen Zorg & welzijn en Economie & ondernemen

Bij Zorg & Welzijn kunnen leerlingen bijvoorbeeld in ons restaurant werken, waar wekelijks zo’n 20 tot 25 personen komen eten. Ze leren werken in de keuken of zijn gastvrouw of gastheer. Ook hebben we ruimtes met een ziekenhuisbed, een kapsalon en een plek om te oefenen met uiterlijke verzorging. Bij Economie & Ondernemen hebben we onder meer een kantooromgeving, een winkel, en een reisbureau. We hebben ook goede relaties opgebouwd met lokale bedrijven voor stages.

Media & vormgeving klas

Vind je het leuk om te tekenen, vorm te geven op de computer of ben je handig met een camera? In klas 3 kun je kiezen voor de Media & Vormgeving klas. Je krijgt een aantal uren per week les in diverse grafische vakken, zoals onder andere: het maken van videoclips en (reclame)folders, tekenen, schilderen en illustreren, typografie, fotografie en idee-ontwikkeling. Bruis je van de ideeën en ben je creatief, dan is dit echt iets voor jou! Bovendien bieden we je de mogelijkheid om het Adobe Photoshop certificaat behalen. Via deze klas kun je goed doorstromen naar bijvoorbeeld het Grafisch Lyceum.


Op de Windroos kun je naast de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg ook de gemengde leerweg volgen.