Introductie groep 8- Buddyproject

Vanaf groep 8, vlak na de meivakantie, ontmoet jij je buddy. Dat is een coach die je meeneemt naar het Calvijn en daar vijf keer een uurtje met je praat over hoe het daar is. Ook kan je met al je vragen bij je buddy en je toekomstige mentor terecht. Het is niet alleen praten, maar ook dingen doen. Wat? Dat merk je vanzelf!

Extra hulp taal en rekenen groep 8

Ingeschreven op het Calvijn ? We helpen je graag meteen een stapje verder met het Start Up project. Na de meivakantie is het mogelijk lessen te krijgen in o.a. taal en rekenen op het Calvijn door ervaren begeleiders.

Vakmanschapsroute: snel een mbo2 diploma

Op het Calvijn kun je een mbo 2, vmbo-basis/ kader of vmbo-GL diploma halen. Leerlingen met vmbo basis stromen binnen de school door vanuit het tweede jaar naar het mbo in samenwerking met het ROC van Amsterdam. Dit noemen we de Vakmanschapsroute (VMR) en geeft je de mogelijkheid het MBO-2-diploma te halen. Zo haal je binnen vijf jaar je diploma/ startkwalificatie en stroom je makkelijk door naar het mbo3 of 4 bij het ROCvA. Het Calvijn is een van de weinige scholen in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Kader en GL/TL

Het Calvijn biedt ook een vmbo kader- en gemengde beroepsgerichte leerweg (GL) aan in de richting van Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. In de eerste twee jaar kijken we samen welke route het beste bij je past: via vmbo-kader of vmbo-GL/TL of via de VMR richting mbo 3 en 4 en wellicht verder naar het hbo. In leerjaar vier stel je je eigen vakkenpakket samen, gericht op je vervolgopleiding.

Leren door te doen

Op Calvijn werken we niet alleen uit boeken of chromebooks maar ook door te ervaren. Zelf leren zelfstandig te werken en te plannen is minstens zo belangrijk in je schoolloopbaan. Net als leren van elkaar, kennis maken met de beroepspraktijk, ervaringen opdoen binnen- en buiten de school. Dat staat bij ons centraal.
We besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden door sollicitatietrainingen, samenwerken en presenteren. Belangrijke skills om je kansen in de toekomst te vergroten.

Leren door samen te werken

Veel van wat je leert leer je ook door alle activiteiten op school, zoals in ons programma NEXT. Hierin doen we veel samen met allerlei mensen en instanties uit de buurt. Deze vinden plaats in de sporthal, het theater, de dienstenwinkel, de kantine, in de buurt of ver buiten de school.
Centraal staat het antwoord te vinden op de vragen: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? En welke vaardigheden heb ik daarvoor nodig? Welke vervolgopleiding of welk beroep zou ik willen kiezen? Door kennis te maken met mensen uit verschillende beroepen, coaches uit de praktijk, helpen we je graag vooruit om jouw ideale plek in Amsterdam te vinden.

Ondersteuning

Iedere leerling heeft een studiebegeleider. Naast reguliere lessen biedt het maatwerkprogramma je extra ondersteuning aan bij de kernvakken en geeft aandacht aan talentontwikkeling zoals sport, cultuur, koken.
Als het misschien even nodig is heeft de school een goede zorgstructuur en begeleiding in huis. Want als we het samen doen, komen we vooruit!

Fijne schooltijd!

Wij willen dat je een fijne schooltijd hebt, nieuwe vrienden maakt en onze school verlaat met een goed diploma van het voortgezet onderwijs of een mbo-diploma. We hopen je graag te zien!