Waarom past De Goudse Waarden bij jou?

Met een vmbo-basis, -kader of -gl advies op zak zit je goed bij De Goudse Waarden. Je houdt ervan om dingen in de praktijk te doen, met je handen te werken. Dat komt goed uit want onze samenleving heeft behoefte aan mensen zoals jij: mensen die praktisch zijn opgeleid. Je gaat veel leren in onze mooie, praktijkgerichte lokalen. Je gebruikt ook lesboeken en een laptop. Onze docenten gaan op zoek naar wat jij het beste kunt en wat jij zou willen leren. We helpen je met het plannen en organiseren van je schoolwerk en van je huiswerk. 

Lwoo

Als je leerwegondersteuning (lwoo) nodig hebt, dan volg je het gewone programma van basis of kader. Je komt dan in een kleinere klas. Met lwoo krijg je de ondersteuning die je verdient.

De vakken en richtingen

Ons vmbo heeft een afwisselend programma. Je hebt leervakken zoals wiskunde, biologie, Engels en Nederlands. Verder ga je creatief aan de slag bij Kunst & Cultuur en veel sporten en bewegen tijdens ‘LO’, lichamelijke opvoeding. Drie uur per week heb je VMS (Vakmanschap). Tijdens deze praktijklessen ontdek je wat je het leukst vindt om te doen en waar je goed in bent. Zo kun je goed kiezen van welke richting jij het meest wilt leren. En daar helpen we je natuurlijk bij!  

Welke richting kies jij? 

  • Future
    Future is iets voor jou als je nieuwsgierig bent en lekker eigenwijs. Je gaat op ontdekking met nieuwe technologieën zoals (het programmeren van) robots, drones en VR. Je wilt graag je handen uit de mouwen steken en (leren) samenwerken. Verder denken dan de meeste neuzen lang zijn. Meewerken aan een betere toekomst…hoe mooi is dat! Deze opleiding start al in de brugklas. Geef je snel op. We kunnen maximaal 20 leerlingen plaatsen. En vol is vol!
  • Tech
    Wil jij, als creatieveling, mooie dingen leren maken waar mensen iets aan hebben? Je leert apparaten repareren zodat die een tweede leven krijgen en niet in de prullenbak verdwijnen. Hoe elektriciteit werkt en wat je allemaal kunt maken met een 3D-printer. Als dat bij je past dan is onze Tech-opleiding echt iets voor jou! Binnen Tech kun je voor verschillende beroepsprofielen kiezen.
  • Health
    Health gaat over het leren werken met kinderen, ouderen of zieken. Maar ook over beauty, haar en make-up. Over gezond leven, sporten en eten. Of hoe je een eigen bedrijfje start. Ben je actief en heb je ook (een beetje) geduld, kun je goed luisteren en samenwerken? Super. Dan zoeken we jou! Met Health kies je voor het beroepsprofiel ‘Zorg & Welzijn’.

Welke richting jij ook kiest, de wereld heeft behoefte aan mensen zoals jij! 

Bekijk op onze website de filmpjes voor verdere uitleg over de richtingen.

De eerste schoolweken, leuk en spannend tegelijk

Best spannend, die stap van je basisschool naar je nieuwe middelbare school. Maar leuk ook! Iedere klas krijgt een eigen mentor en mentorlessen. Dan werk je samen met je klas aan leuke activiteiten om je klasgenoten en het schoolgebouw beter te leren kennen. Je leert hoe alles bij ons op school is geregeld en bij wie je terecht kunt als je vragen hebt.

Mentorgesprekken

Drie keer per jaar komen jouw ouders en jouw mentor bij elkaar om met jou te praten over hoe het met je gaat. Je vertelt over de doelen die wilt halen en welke je al gehaald hebt. Kortom: je mag laten zien waar je trots op bent en waar jij voor wilt gaan.