Bij beroepsopleidingen is leren in de praktijk belangrijk. Daarom krijg je meteen al veel met die praktijk te maken. Kijk maar wie en wat je allemaal tegenkomt op school: naast je leraren een heleboel bedrijven en vakmensen!

Stad & Esch & je toekomst

Wie op Stad & Esch een vmbo-opleiding volgt, kan de toekomst vol vertrouwen tegemoetzien. Stad & Esch bereid je voor op de uitdagingen van de 21ste eeuw. Die zien er heel anders uit dan de uitdagingen waar je ouders voor stonden. Neem alleen al de ICT die werkelijk op elk vakgebied meespeelt, of denk aan de aandacht voor ondernemerschap.

Praktijk centraal

De praktijk staat centraal op het Beroepencollege van Stad & Esch. We werken intensief samen met bedrijven en instellingen (uit de regio). Vroeg ruiken aan ‘het echte werk’ - dat is het idee. Onze vmbo-opleidingen vormen daardoor een stevige basis voor verder leren op het mbo.

Stad & Esch & vakmanschap

De waardering voor het vakmanschap is hoog en er is een enorme vraag naar bevlogen vakmensen. Dat vakmanschap krijgt in deze tijd wel een heel nieuwe invulling. Daar ga jij je op richten in de bovenbouw van het Beroepencollege.

Stimuleren

Stimuleren is ons uitgangspunt. We gaan uit van jouw energie, nieuwsgierigheid, creativiteit en flexibiliteit. Juist als je jong bent, heb je die eigenschappen in overvloed. Je leert hoe je die kunt inzetten voor je persoonlijke en professionele vorming. 

Echt beroepsonderwijs 

Omdat de praktijk zo belangrijk is, kom je bij Stad & Esch veel meer mensen tegen dan alleen de leraren. We onderhouden veel relaties met bedrijven en instellingen waar je na je opleiding zou kunnen gaan werken. Denk aan garages, horecabedrijven, winkels, ziekenhuizen, zorginstellingen en productiebedrijven. Je kunt bij ons allerlei beroepen en bedrijvigheid verkennen.

Stad & Esch Stagebureau

Omdat we stage heel belangrijk vinden voor onze leerlingen heeft Stad & Esch een eigen stagebureau. Het stagebureau zorgt voor de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven en het opzetten van duurzame afspraken. De insteek is dat onze leerlingen meer in contact komen met het bedrijfsleven en instanties buiten de school.

Stad & Esch & de praktijk

Om je goed op te leiden, is het belangrijk dat we weten wat er van (v)mbo-leerlingen gevraagd wordt. Daarom praten we met werkgevers en kijken we rond in de bedrijven. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs goed aansluit bij de laatste ontwikkelingen. Stad & Esch staat midden in de samenleving.

Techniek van nu

Door de samenwerking met bedrijven werk je met de nieuwste technieken en materialen en ben je echt aangesloten op de markt en mogelijkheden van vandaag. In de bedrijven krijg je begeleiding van ervaren vakmensen.

Goed voorbereid

Snel in de praktijk beginnen heeft nog een voordeel: je komt er vlug achter of een vak echt bij je past. Het vmbo is belangrijk voor die oriëntatie. Er is voldoende tijd en ruimte om te onderzoeken wat je wilt, wat je talenten zijn en waar je echt op je plek bent. Zo ben je op Stad & Esch aan het eind van het vmbo goed voorbereid op de vervolgopleiding die bij je past.