PCC Heiloo is de school 'om de hoek', op het mooiste plekje van het dorp. Buiten is er alle ruimte om lekker te bewegen!
Naast je 'normale' schoolvakken kies je extra’s die jij interessant vindt. Onze sportklas, zingen, dansen en theater? Wil je beter worden in Engels? Jij bepaalt hoe je je lesrooster verder invult.

EEN PERSOONLIJKE SCHOOL

Wij vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit. We zijn een school met alleen 1e en 2e klassers waar je makkelijk en snel contacten maakt. Je komt in een dakpanklas waar de lesstof wordt aangeboden op het hoogste niveau. Er zijn 3 dakpannen: vmbo-Kb/mavo (met cijfers op 2 niveaus), mavo/havo en havo/vwo. Na de tweejarige brugperiode ben je samen met je vrienden en vriendinnen klaar voor de overstap naar een van onze bovenbouwvestigingen in Alkmaar.

GEZOND ETEN EN BEWEGEN

Lekker in je vel zitten heeft ook te maken met een gezonde leefstijl. Daar doen we van alles aan. We hebben een gezonde schoolkantine. Broodjes gezond, groente, fruit en gezonde drankjes zijn verkrijgbaar en er is een watertappunt. Lekker!  

VAARDIGHEDEN VOOR DE TOEKOMST

De vakken die je op de middelbare school volgt, zijn je vast bekend. Maar er is meer op PCC Heiloo! Hoe pak je het leren aan, werk je samen, los je problemen op, welke creatieve oplossingen kun je verzinnen? En ook: hoe draag je bij aan de samenleving, hoe ga je om met veranderingen? Alles wat je nodig hebt om met een zelfverzekerde houding de toekomst tegemoet te gaan.  

Naast je standaard vakkenpakket kun je bij de aanmelding kiezen voor een special, te weten Sportklas of Cultuurklas. En anders heb je twee uur in de week zelfstandig werken. Tijdens het schooljaar kun je je bovendien opgeven voor een verdieping voor Engels in de vorm van Anglia.