Zelfstandig werken is belangrijk op onze school. Je krijgt aan het begin van een periode te horen wat je moet doen voor elk vak. Vervolgens maak je een plan, samen met je mentor of docent. Daarin mag je met ideeën komen en maak je eigen keuzes. Aan het eind van de periode moet al je schoolwerk wel af zijn, want dan begint er weer een nieuwe periode.

Bovenop het normale mavo-, havo- en vwo-programma, bieden we een aantal bijzondere richtingen aan waarin jij je talenten kunt ontwikkelen. Is jouw schooladvies havo of vwo, dan is een technasiumklas misschien iets voor jou. Heb je mavo-advies, dan kun je ook kiezen voor de bèta mavo-klas. En ben je een topsporter? Ook dan is onze school geschikt voor jou.

Technasium (havo en vwo)

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat alles om ons heen door mensen is bedacht en gemaakt? Dat gaat niet vanzelf. Op het Technasium krijg je bij het vak Onderzoek en Ontwerpen opdrachten om dingen te bedenken en te maken. Je werkt in kleine projectgroepen met echte opdrachtgevers.

Bèta-klas (mavo)

Vind je het leuk om bezig te zijn met rekenen, techniek, natuur en milieu? Met mavo advies kun je kiezen voor de bèta–klas. Je gaat oplossingen zoeken voor technische vraagstukken, een werkstuk maken in de werkplaats of op excursie in de natuur.

Topsport talentschool

Verwacht jij een sportieve toekomst als topsporter? Dan kun je op Helen Parkhurst in veel gevallen topsportbegeleiding krijgen. Als officiële Topsport Talent School mogen wij sommige leerlingen faciliteiten en begeleiding aanbieden. Wie weet geldt dit ook voor jou.

Digitaal onderwijs

Alle leerlingen werken met een ‘device’: meestal een notebook. Zo leer je op een manier die past bij jouw tijd en kun je goed informatie delen met andere leerlingen en docenten.

daltonuren en daltonweken

Op Helen Parkhurst heb je een paar keer per week een ‘daltonuur’. Daarin mag je zelf bepalen aan welk vak je gaat werken. Twee keer per jaar is het ook daltonweek. Je kunt dan kiezen uit verschillende projecten, bijvoorbeeld games ontwikkelen, een modeshow organiseren, legorobot bouwen of deelnemen aan een activiteit voor een goed doel.

Beoordeling

Bij elk vak krijg je toetsen of opdrachten die worden beoordeeld met een cijfer. Alle cijfers komen te staan in een webportaal waar jij en je ouders/verzorgers kunnen volgen hoe het gaat. Aan het einde van elke periode maak je tijdens de mentorles ook een verslag over hoe het ging met leren en geef je jezelf een advies dat je op school en thuis bespreekt. Zo kun je weer met een duidelijk plan verder.

En nog zoveel meer...

Wil jij in het leerlingenparlement je zegje doen? Wil je licht en geluid regelen in de aula? Wil je graag op het podium wat laten zien of horen? Wil je meedoen in de milieuraad? Kom je gezellig helpen in de kantine? Of ga je de conciërges helpen? Dat kan allemaal.

veilig en vertrouwd

Helen Parkhurst staat bekend om de veilige sfeer met goed contact tussen leerlingen en docenten. We werken met onderlinge afspraken, maar ook met regels die voor iedereen gelden. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en veel begeleiding in de mentorklas. Ervaar deze sfeer zelf op onze open dagen.