Succesvolle schoolcarrière

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Daarom helpen wij je zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen werk en stimuleren we je zelfstandigheid. Samen stippelen we jouw persoonlijke leerroute uit en kijken we naar de mogelijkheden. Dat doe je op bb-, kb-, mavo- of havo-niveau. Ben jij een twijfelaar of wellicht een laatbloeier? We hebben ook combinatieklassen. Maar wat je ook kiest, je mentor helpt je gedurende je hele schoolloopbaan.

Gezonde en sportieve school

Een gezonde en sportieve leefstijl geeft meer kans op een succesvolle schoolcarrière, dus daar doen we als school erg ons best voor. Dat laten we niet alleen zien in een groot aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten, maar ook door het benadrukken van het gebruik van gezonde voeding, aandacht voor de gevolgen van roken en drinken en de zorg voor onze omgeving. Verder beschikken we over een geweldig groen en gezond plein. Zelfs tijdens de lessen kun je op steeds meer plekken bewegend leren.

echTalent-route: ontdek verborgen talenten

Naast degelijk onderwijs, geven we je ook diverse mogelijkheden om iets extra’s te doen met jouw interesses en kwaliteiten. In klas 1 en 2 kies je altijd twee echTalent-routes. We hebben ‘Sports & Education’ (extra sport, voetbal, basketbal, dance, Martial Arts), ‘Media & Broadcasting’ (radio en YouTube), ‘Technology & Design’ (technologie in de volledige breedte), ‘Food & Health’ (gezonde keuken) en ‘Arts & Entertainment’ (kunst, podium en meer). De ervaringen binnen deze routes worden gekoppeld aan je persoonlijke loopbaantraject, coachgesprekken en portfolio’s. Met de echTalent-route van Echnaton ontdek je je verborgen talenten!

Dé Topsport Talentschool van Flevoland

Ben jij topsporter of een sporttalent in de dop? Ook dan hebben we jou veel te bieden. Samen zorgen we ervoor dat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt om het beoefenen van topsport te combineren met het succesvol volgen van het onderwijsprogramma. Zo kun je op beide vlakken maximaal presteren.

Bijzondere activiteiten

Tot slot organiseren wij allerlei bijzondere activiteiten. Zo is er voor de onderbouw de kennismakingsweek, doe je mee aan Echnalympics of Olympic Moves of kom je bijvoorbeeld lekker feesten op de diverse schoolfeesten. Verder organiseren we activiteiten in afsluitende weken, zoals de Spaanse week, sollicitatieprojecten via JINC of cabaretvoorstellingen vanuit het vak ckv.