SUCCESVOLLE SCHOOLCARRIÈRE OP VMBO, MAVO OF HAVO

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Daarom helpen wij je zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen werk en stimuleren we zelfstandigheid. Samen stippelen we jouw persoonlijke leerroute uit en ontwikkelen we je talenten. Dat doe je op bb-, kb-, mavo- of havo-niveau of in een combinatieklas. Welk type leerling je ook bent, je mentor staat voor je klaar.

GEZONDE EN SPORTIEVE SCHOOL 

Een gezonde en sportieve leefstijl geeft meer kans op een succesvolle schoolcarrière. Daar besteden we op school veel aandacht aan. We hebben daarnaast een groot aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten. Op ons Groen & Gezond Plein kun je zelfs in je lunchpauze lekker sporten.

ONDERNEMEND: ECHTALENT-ROUTE, ‘D&O-PLEIN’, LEERBEDRIJVEN EN BUSINESSHAVO

Echnaton is een ondernemende school. Binnen de lessen draait alles om het opdoen van ervaringen vanuit jouw interesses en kwaliteiten. In klas 1 en 2 kies je altijd één of twee echTalent-routes op het gebied van sport, radio & tv, food, tech en kunst. Op ons ‘Doen & Ondernemen Plein’ ga je aan de slag met thematische projecten. In de bovenbouw vmbo werk je een dag in de week in één van de zeven leerbedrijven. Ook in onze kleinschalige Businesshavo kun je al je ondernemende ambities kwijt.

DÉ TOPSPORT TALENTSCHOOL VAN FLEVOLAND

Ben jij topsporter of een opkomend sporttalent? Dan moet je op Echnaton zijn. Samen zorgen we ervoor dat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt om sport en school op het hoogste niveau te combineren. Je topsportcoördinator regelt extra ondersteuning en aanpassingen in het lesrooster. We werken hierin samen met jouw club, zoals bijvoorbeeld met Almere City FC.

TOFFE ACTIVITEITEN: ECHNALYMPICS EN ‘DE POT 2000’ VOOR VOEDSELBANK ALMERE

Naast actief en ondernemend onderwijs organiseert Echnaton diverse andere activiteiten. Zo is er voor de onderbouw de startweek, doe je mee aan Echnalympics of Olympic Moves of bezoek je onze gezellige schoolfeesten. Verder zijn er activiteiten, zoals de Spaanse week, sollicitatietrainingen of cabaretvoorstellingen vanuit het vak ckv. Met kerst komt de hele school in actie tijdens ‘De Pot 2000’ voor Voedselbank Almere. Samen met jou halen we 2000 houdbare producten op in ruil voor 2000 mooie liedjes op Echnaton FM.