Mavo en mavo+ 

Heb je een vmbo gl/tl advies, dan kun je bij ons een passende opleiding volgen. Op weg naar je diploma valt er nog veel te kiezen. Zo bieden wij Mavo XL aan, dit is een praktische talentrichting in leerjaar 1 en 2 van de mavo. Binnen mavo XL kunnen leerlingen kiezen uit vier unieke talentrichtingen:
- Studio Culture & Art (Kunst & Cultuur)
- Sport Experience (Sport en Leefstijl)
- Young Business Creators (Economie en Ondernemen)
- Nextech Explorations (Science en Techniek) 
 
In klas 3 en 4 bieden we het profiel Dienstverlening & Producten aan waarin je ervaringen opdoet met verschillende richtingen en beroepen.

Heb je een vmbo-tl advies van de basisschool en weet je nu al dat je hierna het liefst naar de havo wilt? Dan is mavo+ iets voor jou! In het eerste jaar werk je zoveel mogelijk op havo-niveau. Zo krijg je een goed beeld of je na klas 1 de stap naar havo 2 kunt zetten. Misschien blijkt dat je voorlopig beter op je plek bent in de mavo/havo-stroom. Wil je alsnog naar de havo, dat kan ook na de vierde klas!

Vakcollege

Heb jij het advies basis- of kaderberoepsgerichte leerweg? Dan hebben wij voor jou een ruime keuze in ons Vakcollege. In het Vakcollege gaan we uit van jouw talenten. Naast de theorielessen heb je veel praktijk. Wij bieden in het eerste leerjaar vijf profielen aan waaruit jij mag kiezen.
 
Ben jij een echte gastheer/vrouw en sta jij graag in de keuken? Horeca, Bakkerij & Recreatie is dan echt iets voor jou!
Is zorgen voor anderen iets dat bij jou past? Zorg & Welzijn is de juiste keuze voor jou!
Wil jij later misschien wel een eigen bedrijf beginnen? Economie & Ondernemen is de richting die daar helemaal bij past.
Ben jij handig en creatief? Bouwen, Wonen & Interieur is het profiel waar jij jouw talenten kan gebruiken.
Is techniek en sleutelen echt jouw passie? Produceren, Installeren & Energie is het profiel dat jou de uitdaging kan bieden!

De lessen PIE en BWI worden gecombineerd aangeboden in het eerste leerjaar. 

TALENTRICHTING (TOP)SPORT VOOR MAVO

Naast diverse sportactiviteiten kun je vanaf klas 3 sport (Lo2) als examenvak
kiezen. Beoefen jij sport op topniveau? Dan kijk jij samen met je ouders en een topsportmentor hoe jij jouw sportcarrière kunt combineren met je opleiding. 

Penta heeft je veel te bieden:

  • CultuurProfielSchool
  • Cambridge English
  • Sterk Techniek Onderwijs
  • Gezonde School (5 certificaten)

Leren buiten de schoolmuren

Op Penta worden veel leuke leerzame projecten voor jou georganiseerd op het gebied van Mediawijsheid, de Gezonde School en Kunst & Cultuur. Ook ga je op excursie in binnen- en buitenland. Onze stages en ons programma Loopbaanoriëntatie - en begeleiding helpen jou om jezelf te leren kennen. Hierover presenteer je in een reflectiegesprek. Zo raak je nooit de richting kwijt op weg naar jouw doel!

Een veilige school

Omdat we het belangrijk vinden dat je in een prettige en veilige omgeving kan leren, hebben we onze school verdeeld in drie (kleine) afdelingen. Elke afdeling van de school heeft een eigen plein, een eigen ingang, een eigen aula en een eigen docententeam wat zorgt voor een vertrouwde omgeving. 

Een gezonde school

We vinden het belangrijk dat het goed met jou gaat. Met je opleiding én met jouw gezondheid. We hebben een 'Gezonde Schoolkantine' waar wekelijks gratis fruit wordt uitgedeeld. Ook worden er verse broodjes verkocht die door onze eigen leerlingen zijn gemaakt.