Talent Ontwikkeling!

Kies je voor Quintus, dan kies je voor een school die maar één doel heeft: het ontwikkelen van jouw talent! In de lessen en door ons aanbod van activiteiten op het gebied van muziek, toneel, taal, ondernemen en sport kun je bij ons ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en hoe jouw talent tot bloei kan komen.

blended Learning

Behalve een (rug)tas, een etui, potloden en pennen heb je ook een laptop nodig. Op Quintus heb je je device (bij voorkeur een laptop met toetsenbord) altijd bij je want in de lessen gebruiken we diverse werkvormen en devices als extra hulpmiddel. Dit noemen we 'blended learning'.  Ook thuis gebruik je je device om huiswerk te maken of om je rooster en cijfers te checken.

Veilige en gezonde school

Wij vinden het belangrijk dat je in een prettige en veilige omgeving kan leren. Ook willen we alle leerlingen de aandacht geven die ze verdienen. Daarom hebben wij onze school opgedeeld in kleine afdelingen. Elke afdeling bestaat uit een aantal klassen en een vast onderwijs- en begeleidingsteam. Wij noemen dit ook wel een thuisbasis. 

Stevige basis

Wij zorgen er op Quintus voor dat je goed voorbereid wordt op jouw plek in de steeds veranderende maatschappij. Bij het vak studievaardigheden leer je bijvoorbeeld hoe je slim kunt leren, hoe je je huiswerk plant en hoe je tijd over houdt voor leuke dingen. Bij het vak digitale geletterdheid leren we je om op een handige manier gebruik te maken van digitale middelen. Zo hopen we dat je na jouw tijd op Quintus klaar bent voor ‘een leven lang leren’.

Versterkt talenonderwijs

Voor toekomstige studies en beroepen wordt het beheersen van een moderne vreemde taal steeds belangrijker. Daarom bieden wij een versterkt talenprogramma aan met Cambridge English en DELF Scolaire (Frans) . Met deze programma's kun je een internationaal erkend certificaat behalen. De lessen worden gegeven volgens het principe 'doeltaal = voertaal'; de beste voorbereiding op het extra diploma dat een leven lang geldig is.

Ook kun je als extra vak Spaans kiezen. Deze taal wordt door bijna 500 miljoen mensen wereldwijd gesproken.

TALENTRICHTINGEN

Bij ons kun je terecht voor havo, atheneum en gymnasium. Ook bieden wij vier talentrichtingen aan: Technasium, Cultuur, Ondernemen en Sport. In leerjaar 1 maak je kennis met deze talentrichtingen en besluit je aan het einde van dat jaar in welke talentrichting jij je verder wilt verdiepen.