Vertrouwen in jou is onze kracht

Je wilt naar de havo of naar het vwo. Je weet nog niet precies wat je wilt en waar je goed in bent. Wij helpen je dat te ontdekken in onze tweejarige brugklas. We hebben brugklassen op havo-, havo/vwo- en vwo-niveau. 

Kies je voor Norbertus, dan kies je voor goed onderwijs dat gaat over jouw ontwikkeling. Norbertus is ook jouw school als je hoogbegaafd bent. Vertrouwen in jou vormt de basis. Je krijgt inzicht in je sterke punten en in de dingen waarin je jezelf kunt verbeteren.

Veel contact met je mentor

Bij de start van de brugklas heb je vier uur per week contact met je mentor. Je mentor helpt jou om te leren plannen, keuzes te maken en hoe je het beste kunt leren. Omdat je je mentor vaak ziet, weet hij/zij ook goed waar je hulp bij nodig hebt en wat al heel goed gaat. In de bovenbouw kun je ook zelf leerlingmentor worden en andere leerlingen begeleiden.

Onderzoekend leren

Je start al in de brugklas met onderzoekend leren. Dat begint bij leren over jezelf. Wat vind je leuk, waar heb je moeite mee en waar krijg je energie van? Dit soort vragen staat centraal in het vak onderzoekend leren. Door jezelf de juiste vragen te stellen en een stappenplan te maken kom je verder. 

Norbertus is niet voor niets één van de scholen die vallen onder Wetenschaps Oriëntatie Nederland (WON). Onderzoek is een belangrijke pijler in ons onderwijs. Het vormt ook een goede voorbereiding op jouw vervolgstappen.

Jij kiest!

In de brugklas van Norbertus kies je één vak zelf. Zo maak je jouw schooltijd nog leuker en interessanter. Je kiest uit de volgende vakken:

  • Kunstlab beeldend of muziek
  • Programmeren
  • Sport
  • Het Lyceum draait door (nieuwsitems maken)
  • Oudheid en klassieke talen
  • Bèta/natuurwetenschap

Creatief en kritisch denken

Norbertus is een UNESCO-school. Dat betekent dat je op school nadenkt over grote thema’s zoals jouw plaats in de wereld en duurzaamheid. We noemen dit burgerschapsonderwijs. Je leert bij Norbertus om de wereld om je heen goed te begrijpen en er zelf een fijne plek in te hebben. Dit komt overal in terug: in buitenschoolse activiteiten, in de begeleiding vanuit de mentor en in vakoverstijgende projecten. Zo groeit niet alleen je zelfvertrouwen, maar ook jouw kijk op de wereld.

Kunst en cultuur

Norbertus heeft een lange historie. Dat merk je niet alleen aan ons gebouw dat nog mooier en ook moderner wordt, maar ook in de aandacht voor kunst en cultuur. Leerlingen met passie voor muziek, dans, toneel en beeldende vorming staan binnen en buiten school op een podium. De Gertrutten Van Slag Band kom je overal tegen. De voorstelling KunsTof komt jaarlijks terug. Je kunt zelfs eindexamen doen in muzische vakken!

Samen maken we herinneringen

Bij een fijne schooltijd hoort ook ontspanning! Sportdagen, schoolfeesten, een gala, goede doelenacties, excursies én schoolreizen staan op ons programma. In de bovenbouw ga je op schoolreis naar het buitenland. We hebben veel mogelijkheden, denk aan Spanje, Duitsland, Oostenrijk. 

Scholengemeenschap Tongerlo

DaVinci, Gertrudis en Norbertus vormen samen scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal. Van praktijkonderwijs tot en met gymnasium: We hebben voor elke leerling plaats. Elke onderwijslocatie heeft zijn eigen sfeer en niveaus. Onze leerlingen staan centraal in alles wat we doen. We geven alle ruimte aan ontwikkeling van talent. Daarin versterken onze locaties elkaar.