Het gaat om jou

Jou goed voorbereiden op de toekomst is onze missie. Dit doe je grotendeels zelf, maar wij helpen je tijdens jouw schooltijd te ontdekken wat bij je past. Naast de gewone lessen bieden wij allerlei extra’s zoals talentklassen, een elektronische leeromgeving, excursies en vele sportieve en culturele activiteiten. Je mag je eigen route kiezen om jouw talenten te ontwikkelen. Ondanks de grootte van de school, is het OVC een school waar je gezien wordt. We werken in kleine teams en de leraren kennen jou echt. In een veilige omgeving leer je wie je zelf bent en om voor je mening uit te komen, maar ook om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Samen verantwoordelijkheid nemen, daar gaat het om! 

Je bent een wereldburger

Op het OVC vinden we het belangrijk dat je verder kijkt dan Almere groot is. Wij zijn daarom als enige school in Almere een UNESCO-school, waar we erg trots op zijn! Als UNESCO-school maken we deel uit van een wereldwijd netwerk van ongeveer 10.000 scholen en leren we je om begrip te hebben voor elkaars land en cultuur. Er is veel aandacht voor internationalisering, bijvoorbeeld door uitwisselingsprogramma’s binnen en buiten Europa. Ook binnen de lessen besteden we veel aandacht aan vrede & mensenrechten, burgerschap, intercultureel leren en duurzaamheid; de kernwaarden van UNESCO.

Kies jouw talentklas

De talentklassen zijn bij onze leerlingen erg populair en vaak de reden dat ze voor het OVC kiezen. De talentklas volg je de eerste drie jaar van je opleiding zodat jij jouw talent verder kan ontwikkelen. Hiervoor wordt tijd in je rooster vrijgemaakt. Je kan kiezen uit I AM (informatie, actualiteit en maatschappij), Kunst, Sport, Science of Cambridge Engels en gaat hiervoor ook regelmatig op excursies en onderzoek.

En nog veel meer...

Op het OVC bruist het van de activiteiten. Maak je graag muziek? Dan vinden we je vast terug op het podium in de aula. Ben je vooral sportief, dan is de OVC Cross of de scholierentriatlon echt iets voor jou. Heb je een wiskundeknobbel, dan kun je je hersens breken door mee te doen aan de Wiskunde Olympiade. Cultuurliefhebbers kunnen meedoen aan onze eTwinning projecten (online samenwerking met scholieren in het buitenland) of aan een uitwisseling met scholen in bijvoorbeeld Italië of India. Eigenlijk te veel om op te noemen.

VWO plusklassen

Heb je een vwo- advies en duik je graag ergens diep in? Dan is de vwo Plusklas echt iets voor jou. Je krijgt bijvoorbeeld wetenschapsoriëntatie: je leert dan veel over verschillende manieren van onderzoek doen, net als op de universiteit. Bij het nieuwe vak Classics leer je de basis van Latijn, maak je kennis met Grieks en leer je over de Griekse en Romeinse oudheid. Je krijgt standaard Cambridge Engels en je kunt daarvoor na een paar jaar een internationaal erkend diploma halen. Debat en Filosofie komen aan bod bij Nederlands, Engels en Geschiedenis. Ook neem je deel aan één van de talentklassen Kunst, Sport, I AM of Science.

Bij de vwo Plusklassen bieden we je zoveel mogelijk maatwerk zodat je lekker in je eigen tempo kunt werken en kiezen voor welk vak je meer of minder doet. Een coach helpt je bij het maken van die keuzes en begeleidt je bij je persoonlijke ontwikkeling.