PERSOONLIJK

De Rientjes Mavo in Maarssen is een kleinschalige school met de persoonlijke aandacht die je verdient. Onze lessen duren 60 minuten. De leraren hebben de tijd om je te helpen wanneer je problemen hebt met een vak of als je extra uitdaging zoekt. Op de Rientjes Mavo weten we dat iedereen verschillend is. Heb je extra uitleg nodig? Of kun je soms wel wat meer ondersteuning gebruiken bij het leren? Geen probleem: elke maandag kun je naar vakhulp. Dit is persoonlijke, vakgerichte studiehulp waar je terechtkunt om vragen te stellen, achterstanden in te halen of gewoon nog eens extra uitleg te krijgen.

DUIDELIJK

Op de Rientjes Mavo vinden we het erg belangrijk dat je je veilig voelt. Onze duidelijke schoolregels, in combinatie met onze kleinschaligheid helpen je daarbij. Het maakt dat veel van onze leerlingen de school duidelijk en prettig vinden. Goed contact tussen de school, jou en je ouders is daarbij van belang.

MEER DAN LES ALLEEN

De kwaliteit van onze lessen staat bij ons bovenaan. Uiteindelijk kom je naar school om te leren. Onze examenresultaten zijn goed. Maar leren op de Rientjes is meer! Naast een succesvolle route naar het diploma geven wij veel aandacht aan de persoonlijke en de sociale ontwikkeling van onze leerlingen en aan de vaardigheden die je nodig hebt om het beste uit jezelf naar boven te halen. Samenwerken, presenteren, ICT-vaardigheden, mediawijsheid, wereldburgerschap, ondernemerschap... Ze zijn op natuurlijke wijze verwerkt in ons onderwijsaanbod.

SAMENWERKING

De Rientjes Mavo werkt nauw samen met RSG Broklede in Breukelen. Zo hebben wij naast gewone brugklassen ook een mavo/havo brugklas. Daarin begeleiden we je helemaal met je eventuele overstap naar de havo. Als het goed gaat, kun je na het eerste jaar zo doorstromen naar 2 havo van Broklede.

Kom de sfeer van de Rientjes ervaren op onze Open Avond op 25 januari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur!