Over het Linde College

Op het Linde College is veel aandacht voor techniek, sport, cultuur en ondernemen. Kies bijvoorbeeld voor het Technasium, volg gratis muzieklessen of doe mee aan de Olympic Moves! We dagen je uit om jouw talenten te ontwikkelen en te ontdekken wat jij goed kan en leuk vindt. We werken met kleine docententeams. Hierdoor kunnen we jou de persoonlijke aandacht geven die nodig is.

In het kort:

 • Cultuurprofielschool (kunst en cultuur activiteiten)
 • Vmbo: Talent & Ontwikkeling en BPL
 • Havo/vwo: Technasium 
 • Dakpanklassen 
 • Keuzevakken in de brugklas 
 • Extra ondersteuning bij dyslexie, faalangst, plusuren

Dakpanklassen

Je zit in leerjaar 1 en 2 in een dakpanklas. In een dakpanklas worden twee leerwegen gecombineerd. Bij ons zijn dat: basis/kader, kader/theoretisch, theoretisch/havo, havo/vwo en vwo/vwo+. In deze twee jaar blijf je niet zitten. Je krijgt zo meer tijd en gelegenheid om je te ontwikkelen. Aan het eind van leerjaar 2 krijg je een bindend advies over de leerweg waarin jij het beste examen kunt doen.

Talent & Ontwikkeling

In klas 1 en 2 van het vmbo volg je het vak Talent & Ontwikkeling (T&O). Je gaat aan de slag met praktische opdrachten van echte opdrachtgevers. Je werkt binnen een thema aan de vakken Techniek, Verzorging en Economie.

T&O helpt je om te ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en hoe je ergens beter in wordt. De projecten helpen je om aan het eind van het tweede leerjaar een profiel te kiezen: het vakkenpakket waar jij eindexamen in gaat doen.

Big Picture Learning

Kom je in een basis/kader klas? Dan krijg je bij ons les volgens de methode Big Picture Learning (BPL). Dit betekent dat je meerdere jaren in dezelfde kleine klas zit (10-15 leerlingen). Je hebt als klas een 'eigen' lokaal en een eigen advisor (mentor). Hierdoor creëren we rust en duidelijkheid. Naast lessen van je advisor, krijg je ook les van andere docenten.  Bij BPL is er veel ruimte om vanuit je eigen interesses te leren. Onder begeleiding van je advisor stel je een eigen leerplan op.

Technasium

Alle havo- en vwo-leerlingen krijgen in klas 1 en 2 het vak Onderzoek & Ontwerpen binnen het Technasium. Bij het Technasium word je uitgedaagd om inventieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken uit de praktijk. Je werkt in groepjes voor echte opdrachtgevers. Door deze manier van leren, kom je erachter welke technische en bèta beroepen je interessant en leuk lijken. Na de tweede klas kies je of je verder wilt binnen het Technasium tot je eindexamen. 

Keuzevakken

In de brugklas kun je elke 8 weken zelf een keuzevak uitkiezen. Dat mag elke 8 weken een ander vak, maar ook hetzelfde vak zijn. Elke keer ga je aan de slag met nieuwe projecten. Kies je voor de sportklas SmartMove? Dan is dat voor het hele schooljaar. Je kunt kiezen uit Kunst, Techniek & Design, Sport en Koken & Bakken. Een keuzevak volg je samen met leerlingen uit verschillende brugklassen. 

Extra ondersteuning

We vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit en dat je een fijne tijd bij ons op school hebt. Juist dan gaat leren makkelijker en kun je beter keuzes maken. We kunnen hierbij extra ondersteuning bieden. Soms is dat individueel, soms in een groepje. We kijken met jou, je ouder(s)/verzorger(s) en de begeleiders op school, wat nodig is. Voorbeelden van extra ondersteuning:

 • Dyslexiecoaching
 • Rots & Water
 • Omgaan met faalangst
 • Huiswerk onder toezicht
 • Rustige studieplek op het Leerplein