DRIE G’S

Vraag je aan leerlingen waarom ze voor het Krimpenerwaard College gekozen hebben, dan hoor je heel vaak de drie G’s: gevoel, gebouw en goede resultaten.

  • Elke leerling is onze aandacht waard en daarom voelen leerlingen zich op onze school veilig en voelen ze zich er thuis.
  • We geven ons onderwijs in een prachtig, nieuw schoolgebouw, dat staat in een groene omgeving. Van de eerste tot en met de laatste klas: alles onder één dak!
  • Het Krimpenerwaard College staat voor goed onderwijs en voor uitstekende examenresultaten. Niet voor niets is ons motto:
    We werken samen aan een kansrijke toekomst!

VAN BASISSCHOOL NAAR BRUGKLAS

Natuurlijk is de overstap van de basisschool naar de middelbare school best een beetje spannend. Maar om je snel te laten wennen aan de nieuwe omgeving, heeft jouw klas een mentor en twee hulpmentoren uit de bovenbouw en ga je direct in september op brugklaskamp. Daarna ben je echt helemaal gewend!

DAKPANKLASSEN

Veel leerlingen vinden het fijn dat ze bij ons twee jaar de tijd krijgen om te ontdekken wat voor hen de meest geschikte afdeling is: mavo, havo of vwo. Tijdens onze tweejarige brugklasperiode zit je daarom in een zogeheten dakpanklas (mavo/havo of havo/vwo), die jou alle ruimte geeft om te groeien.

VW(O)NTDEKT en gymnasium

Heb jij een vwo-advies? Dan kom je gelijk in onze vwo-klas. Om je zo breed mogelijk te ontwikkelen, neem je deel aan uitdagende projecten. Onze school heeft zich daarvoor aangesloten bij het netwerk Wetenschapsoriëntatie Nederland.

Op onze school volgt bijna de helft van de vwo-leerlingen de gymnasium-opleiding met Latijn en Grieks als extra vakken.  Elk jaar is er voor de gymnasiasten een excursie-met-een-klassiek-tintje, met als hoogtepunt de Romereis in 5-vwo. Verder organiseren we jaarlijks een speciale Gymnasiumdag.

EEN KEUZESCHOOL

Op onze school valt veel te kiezen. Zo is elk denkbaar vakkenpakket mogelijk, met de optie van extra vakken naast je pakket. Verder bieden wij op alle afdelingen informatica aan. Maar er zijn nog veel meer keuzemogelijkheden zoals deelname aan de leerlingenraad of het volgen van een weerbaarheidstraining, een faalangstreductietraining of meedoen met allerlei activiteiten op cultureel gebied. Dus de keuze is reuze!

ONZE EXTRA’S

Een greep uit de extra’s die het Krimpenerwaard College biedt: 

  • Voor KC Skillz ga je een week de schoolbanken uit om stage-ervaringen op te doen in een bedrijf of non-profitorganisatie. Zo ontwikkel je (nieuwe) vaardigheden en krijg je meer inzicht in je latere werkveld. 
  • Heb jij een talenknobbel? Dan kun je ervoor kiezen je Engels te versterken door middel van Anglia. Je volgt dan extra lessen Engels en doet aan het eind van het jaar examen. Wanneer je daarvoor slaagt, ontvang je een internationaal erkend certificaat. Voor het vak Frans kun je, vanaf de 2e klas, extra lessen volgen en een DELF-diploma halen. Goed voor je toekomstige carrière!
  • Op de donderdagmiddagen organiseren wij voor onze leerlingen (en soms ook voor de leerlingen van groep 8) heel uiteenlopende creatieve, sportieve en culinaire activiteiten onder de naam OLO (Open LeerOmgeving), om nieuwe dingen uit te proberen of gewoon voor de gezelligheid. 

KORTOM

Een kansrijke toekomst? Met het Krimpenerwaard College kom je er wel!