Kranenburg daagt je uit om jouw talenten te Durven Ontdekken, laat je leren door te Ervaren en het daarna Toe te passen in nieuwe situaties. Daarmee geven we je de grootste kans om het beste uit jezelf te halen. Kranenburg DOET!

Hoe werken wij? 

Naast de theorielessen zoals Nederlands, Engels en rekenen, geven wij veel praktijklessen. Lessen waarbij je leert door te 'doen' in de sectoren:

 • Tuinonderhoud
 • Techniek              
  - Metaaltechniek
  - Bouwtechniek 
 • Dienstverlening
  - Zorg
  - Horeca
  - Winkel

Wat je op school leert kun je meteen in de praktijk brengen. Wij bieden je stages binnen school en bij verschillende bedrijven.  Je kunt bij ons de volgende branche-opleidingen volgen: horeca, heftruck, lassen, winkelpraktijk, de basis van autotechniek, houtbewerking, schilderen en schoonmaken in de groothuishouding. Je sluit de branche-opleiding af met een officieel examen. Als je slaagt krijg je een door de branche erkend diploma of certificaat. Zo'n diploma kan je helpen bij sollicitaties. Wij vinden het belangrijk dat je met minimaal één branche-diploma de school verlaat.

Naast de branche-opleidingen bieden wij de Entree-opleiding aan. Met de Entree- opleiding heb je de mogelijkheid om een diploma te halen op het eerste niveau van het MBO, het Entree-diploma. Als je de Kranenburg na 4 of 5 jaar verlaat kun je de volgende officiële certificaten ontvangen:

 • het schooldiploma praktijkonderwijs;
 • minimaal één branche-diploma;
 • een Entree-diploma.

WE WERKEN AAN 'EEN TOEKOMST OP MAAT'. WE STELLEN JE STEEDS DE VOLGENDE VRAGEN:

Wat wil je bereiken? Welke talenten heb je? Wat weet je al? Wat ga je nog leren? Wat heb je ervoor over? Hoe kunnen wij jou helpen? Stap voor stap werken we toe naar jouw zelfstandigheid, zodat je na jouw schooltijd in een baan kunt starten.
We zijn veel met jou in gesprek: samen bepalen we wat jij nodig hebt om je zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

KRANENBURG IS EEN SCHOOL...

...waar we aandacht hebben voor iedere leerling: voor wie je bent en voor wat je kunt.
...waar we je ondersteunen in het maken van keuzes en het vinden van oplossingen.
...waar we duidelijkheid en structuur bieden.
...waar we samenwerken met ouders belangrijk vinden.
...waar ruimte is voor leren èn plezier.

Kranenburg daagt je uit om jouw talenten te Durven Ontdekken, laat je leren door te Ervaren en het daarna Toe te passen in nieuwe situaties. Daarmee geven we je de grootste kans om het beste uit jezelf te halen. Kranenburg DOET!