Jij bent aan zet!

In de periode dat je bij ons op school bent, word je een jongvolwassene. Je gaat steeds meer je eigen keuzes maken. Je denkt na over wat je wilt doen en hoe je dat gaat doen. En natuurlijk helpen wij jou: samen - ook met je ouders - gaan we hierover in gesprek. Jij vertelt dan wat je hebt ontdekt en wat je wilt bereiken. We maken samen afspraken over hoe jij jouw ambities kunt waarmaken.

Het gaat lukken!

Het hele schooljaar houden we jouw ontdekkingsreis goed in de gaten: we kijken wat jij nodig hebt en wat bij jou past. Je zult van ons niet snel horen dat iets niet kan. Samen zoeken we naar de mogelijkheden die ervoor zorgen dat jij succes hebt.

Persoonlijke begeleiding

Vind je het lastig om te plannen of vind je een bepaald vak heel moeilijk? Er zijn veel mensen op school die je dan kunnen helpen. Ben je juist snel klaar met je schoolwerk en wil je wat meer uitgedaagd worden? Dan zijn onze leerpleinen - met je leraar als coach - perfect voor jou. 

Je staat er dus niet alleen voor. Ook als je extra hulp nodig hebt bij studievaardigheden, dyslexie, dyscalculie, sociale vaardigheden of faalangst zijn wij er om je te helpen.

Vanaf het begin heb je een eigen mentor: de docent waar jij en je ouders altijd terechtkunnen. Jouw mentor is je persoonlijke begeleider en houdt alles in de gaten. Of je het naar je zin hebt op school bijvoorbeeld en of het goed gaat met je cijfers. Elke brugklas heeft ook twee peer leaders. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die ervoor zorgen dat je je snel thuis voelt. Zij zijn ook bij het speciale introductieprogramma tijdens je eerste dagen bij ons op school. En samen met hen en je hele klas ga je - na een paar weken school - op zeilkamp!

Themaklassen

Als je voor de KSH kiest, kies je zelf voor een themaklas. Heb je gevoel en talent voor theater, dan kun je in de brugklas starten met de theaterklas. Je krijgt dramalessen, maar je bezoekt bijvoorbeeld ook voorstellingen. Ben je juist muzikaal? Kies dan voor de muziekklas. Als muzikaal talent krijg je alle ruimte in deze klas. Je maakt kennis met verschillende instrumenten en met de hele muziekklas maak je een muziekvoorstelling. Ga jij meer voor een sportieve uitdaging, dan kies voor je de sportklas. Je hebt 80 minuten extra sport per week en je volgt ook sportclinics. Als je creatief bent, van tekenen en vormgeving houdt, dan kies je voor de designklas. Als designer ga je aan de slag met bijvoorbeeld het ontwerpen van modellen en het bouwen van maquettes. En voor de nieuwsgierigen onder jullie is er de researchklas. Je maakt kennis met de wetenschap en gaat zelf op onderzoek uit. Dus ook in onze themaklassen ben jij aan zet!

ons onderwijs

Wij werken met een 80 minutenrooster op de KSH. Dat lijkt je misschien lang zo op het eerste gezicht, maar onze docenten houden er rekening mee dat je niet 80 minuten lang op kunt letten. Onze lessen zijn zo ingericht dat er na uitleg van de docent voldoende ruimte is om zelf - onder begeleiding van de docent - aan de slag te gaan. Ook kun je in de les alvast aan je huiswerk werken. Dat scheelt weer als je thuiskomt. Je hebt meestal vier vakken op een dag. De schooldag op de KSH start om 9.00 uur. Iets later dus, omdat dat voor de meeste leerlingen beter werkt.