De sfeer

Kaj Munk is een school met een goede sfeer en goede resultaten. En op sommige punten willen we meer zijn dan ‘gewoon goed’. Er is veel aandacht voor talentontwikkeling, goed met elkaar omgaan en veiligheid. Wij hebben vertrouwen in jouw talent. We geven jouw talent de ruimte om te groeien en we steunen je bij het nemen van verantwoordelijkheid en beslissingen. Op school is het gezellig in en buiten de lessen en is er veel ruimte om jezelf te zijn.

Kunst

Op het Kaj Munk doen we veel aan kunst, media en cultuur. Je krijgt te maken met tekenen, handvaardigheid, drama, muziek en media. Naast de reguliere lessen halen we veel andere experts in huis, je volgt workshops van schrijvers, dichters, rappers, dansers en kunstenaars. En je doet verschillende excursies. Drie keer per jaar kun jij jouw podium skills laten zien in ons eigen theater.

Opdrachten van bedrijven

Kies jij voor Technasium (vwo/havo) of Bètadesign (havo/mavo)? Dan krijg je het vak Onderzoek & Ontwerpen of Technologie & Toepassing. Je gaat dan aan de slag met allerlei actuele vraagstukken voor bedrijven en instellingen en kruipt in de rol van architect, bioloog, natuurkundige, econoom, dierverzorger, constructeur, planoloog enz. In de ontwerpstudio denk je na over oplossingen, maak je met je team een plan en maak je de oplossing zichtbaar. Je mag hierbij gebruik maken van het Skillslab, met 3D-printers, een lasersnijder, VR-brillen en nog veel meer technologieën die je kunt inzetten. Uiteindelijk presenteer je je oplossing bij de opdrachtgever.

Een keertje komen kijken

Je kunt een voorproefje krijgen van alles wat op het Kaj Munk te beleven is tijdens onze Open Dagen. Voor die tijd kun je al een keer de sfeer komen proeven op het Kaj Munk. Kijk op de website voor alle mogelijkheden. En wil je met je hele groep 8 komen, vraag dan de juf of meester of jullie mogen deelnemen aan de Challengedag op 3 november.

En voor toptalenten!

Als je een talent hebt wat je buiten school veel tijd kost, dan kun je op het Kaj Munk een toptalentencontract ondertekenen. Je kunt je talent en school goed combineren.

Speciale plekken in de school

Kaj Munk heeft een schoolcampus met goede voorzieningen in twee moderne en sfeervolle gebouwen. De aula's zijn onlangs vernieuwd en nu nog meer een plek waar je je heel snel thuis voelt. We hebben een Skillslab, waar je leert werken met 3D-printers, raspberry pi’s en een echte lasersnijder. En natuurlijk onze sterrenkoepel! Op het dak staat een draaiende sterrenkoepel met sterrenkijker. Als het donker is, kun je planeten en sterren zien. Hoe cool is dat?

Iets extra’s nodig?

Sommige leerlingen hebben extra zorg en aandacht nodig op school. Iets belemmert dan het leren of de persoonlijke ontwikkeling.  We kunnen dan eventueel ondersteuning of een training inzetten. Als jij of je ouders hier meer over willen weten, kun je contact opnemen met de coördinator leerlingondersteuning van de school.

Samen sterk

Een goede samenwerking tussen school en ouders vinden we heel belangrijk. Tijdens Leerling-Ouder-Schoolgesprekken (LOS) ben je met elkaar in gesprek over de vraag hoe je zo goed mogelijk tot leren kunt komen. En onder andere via een Kaj Munk app en Magister houden we ook je ouders op de hoogte.