HALMA, VOOR LEERLINGEN DIE IETS EXTRA’S WILLEN! 

Je wilt met plezier naar school, vrienden maken en uitgedaagd worden. Dat kan op het Halmaheiraplein! Samen met onze betrokken docenten en door gebruik van de modernste middelen leer je met en van elkaar. Onze docenten zijn er om jou elke dag een stapje verder te helpen op weg naar een waardevol diploma. School is natuurlijk meer dan leren alleen, school is ook goed samenwerken en elkaar helpen. Wij doen dat graag op een positieve manier, je kunt altijd op onze begeleiding rekenen. 

DE BRUGKLAS 

Een nieuwe school, een klas vol nieuwe gezichten en veel nieuwe leraren. Best een beetje spannend, maar óók heel erg leuk. Het eerste jaar start je in de brugklas, je start in een HV of een VH brugklas. Tijdens het brugklasjaar wordt duidelijk welke opleiding je vanaf klas twee gaat volgen, havo, atheneum of gymnasium. Op onze school doen we veel aan sport en cultuur, in én buiten het schoolgebouw. Zo  sport je bij Oranje Wit. Wil je meer? Kies dan voor de leerlijn sport of kunst. Zo zie je maar, je kunt op Halma alle kanten op! 

NIEUWSGIERIGE GYMNASIASTEN 

Ga je naar het vwo, ben je nieuwsgierig en wil je altijd het naadje van de kous weten? Dan is het gymnasium misschien wel iets voor jou! Op het gymnasium draait het allemaal om grenzen verleggen, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast de Griekenlandreis, breng je bijvoorbeeld ook een bezoek aan de Duitse stad Trier, een stad die door de Romeinen is gesticht. Het gymnasium is bij ons compact en overzichtelijk, er is daarom veel persoonlijke aandacht voor jou. 

Begeleiding

Iedere klas heeft een eigen coach. De coach is voor jou heel belangrijk, je kunt er altijd terecht. Je coach geeft studielessen en probeert samen met jou je studieresultaten te verbeteren. Ook houdt je coach in de gaten of je het goed naar je zin hebt op school. Als je even wat extra ondersteuning nodig hebt staan er bij ons altijd verschillende mensen voor je klaar.

BEWEGEN EN DE  LEERLIJN SPORT 

Lekker bewegen is belangrijk, ook op school. Je hebt elke week gymlessen en regelmatig een sportdag. Ben je sportief en vind je het leuk om je sporttalent verder te ontwikkelen? Dan is de speciale leerlijn Sport iets voor jou!  Je krijgt naast de wekelijkse gymlessen nog eens twee uur extra sportles, ook in de vorm van clinics binnen en buiten school zoals windsurfen, speedminton, American football, en ultimate frisbee. Als school doen we ook mee aan landelijke wedstrijden, zoals het jaarlijkse hockeytournooi en Olympic Moves. 

DE LEERLIJN KUNST 

Wil jij je creativiteit ontwikkelen? Meld je dan aan voor de leerlijn Kunst. Naast handvaardigheid, tekenen en muziek krijg je dan twee uur extra kunstvaklessen per week. Denk aan: graffiti spuiten, edelsmeden, gamedesign (klas 2), DJ- workshop (klas 2), T-shirt ontwerpen en bedrukken. Veel van onze workshops worden verzorgd door kunstenaars, zowel in als buiten de school. 

Leren leren 

In de brugklas leer je werken met de plenda, dat is een plan agenda. Hierin leer je je week overzichtelijk in te delen. Daarnaast leren we je hoe je het best woordjes kunt leren en hoe je makkelijk aantekeningen in de les kunt maken.