Het Ichthus in een notendop

 • Open toelatingsbeleid
 • Bovengemiddeld veilige school
 • Christelijke identiteit wordt dagelijks vorm gegeven
 • Goed georganiseerde leerlingzorg
 • Uitdagend onderwijs
  • vmbo-tl praktijkgericht
  • havo praktijkgericht programma
  • vwo onderzoekend leren
 • Global Citizen School voor internationaal leren
 • Open leercentrum

Brugklassen

Op het Ichthus College zijn er vijf verschillende brugklassen: vmbo-tl - vmbo-tl/havo - havo/atheneum - atheneum - atheneum masterclass. Op advies van de basisschool word je in een bepaalde brugklas geplaatst.

Onderwijsaanbod

vmbo-tl
De vmbo-tl afdeling ontwikkelt een doorlopende leerlijn waarbij je ook praktisch aan de slag gaat. In klas 3 en 4 volg je een praktijkgericht programma waarin je bedrijven bezoekt, stage loopt en allerlei praktische opdrachten maakt. We helpen je te ontdekken wie je bent en waar je talenten liggen.

havo
De havo afdeling geeft je een brede theoretische basis, waarbij je in klas 4 en 5 kunt kiezen voor het praktijkgerichte programma  Er zijn vier varianten: media & cultuur, ondernemen, technologie en educatie. Deze examenvakken vervullen een prima brugfunctie naar hbo-opleidingen. 

vwo
De vwo-afdeling daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Vanaf klas 2 kies je voor het atheneum, het atheneumprogramma aangevuld met bètamodules of het gymnasium. Ben je nieuwsgierig van aard, heb je een brede belangstelling, ben je bovengemiddeld getalenteerd? Dan is de atheneum masterclass misschien iets voor jou!

Identiteit

Het Ichthus College is een christelijke school op reformatorische grondslag. Elke dag lezen we rond een thema een gedeelte uit de Bijbel. We willen met de leerlingen het gesprek aangaan over wat het betekent om Jezus te volgen. We hanteren een open toelatingsbeleid. Dat betekent dat in principe elke leerling welkom is waarvan de ouders de grondslag respecteren.

Veilige school

Leerlingen geven aan dat ze het op het Ichthus prima naar hun zin hebben. Dat komt omdat ze een veilige leeromgeving ervaren. Leerlingen en medewerkers gaan met respect met elkaar om. Op het Ichthus word je gezien! 

Leerlingzorg

Met verreweg de meeste leerlingen gaat het goed. Soms heeft een leerling tijdelijk extra ondersteuning nodig. De medewerkers van het ondersteuningsteam helpen je graag! Ondersteuning wordt geboden bij planning, dyslexie, rouwverwerking, sociale vaardigheden enz. 

Als voor jou de overstap van de basisschool naar het Ichthus lastig is, helpen we de eerste weken met ons 'rustige-start-programma'. 

Global Citizen School

Het Ichthus College is een school voor internationaal leren. We helpen je om een wereldburger te worden, die een open blik heeft voor de naaste dichtbij of verder weg. In de onderbouw doe je bij verschillende vakken internationale kennis op. In klas 2 ga je een dag op excursie, o. a. om in het Engels voorbijgangers te interviewen en in klas 3 ga je op uitwisseling! Daarnaast heb je de mogelijkheid om een internationaal erkend talencertificaat te behalen voor Engels/Frans/Duits. 

Open Leercentrum

In het open leercentrum kun je terecht om een boek te lenen maar ook om op je eigen plek van een computer gebruik te maken.  Heb je ruimte nodig om met een klein groepje te overleggen? Ga dan in een treincoupé zitten. Wil je liever echt ongestoord werken? Dan is het stiltelokaal een prima plek! Ook kun je aan de leestafel de krant van vandaag lezen of een interessant tijdschrift.