Ruimte voor iedere leerling

Met 'ruimte voor iedere leerling' bedoelen we dat je bij ons de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Want jij bent uniek, er is geen ander zoals jij. Op onze school in Warffum bieden we coachend onderwijs, wat betekent dat we je stimuleren om initiatief te tonen, je eigen keuzes te bepalen en zelf verantwoordelijkheid te nemen. In onze lessen betrekken we de actualiteit en proberen we jouw leefwereld met de leerstof te verbinden. We zijn er in alles op gericht je voor te bereiden op jouw toekomst in de samenleving. Daarbij bieden we je een veilige leeromgeving, waarin je volwassen wordt en kunt rekenen op ondersteuning.

Want wij zien onderwijs zo:

  • Leren doe je zowel alleen als samen
  • Als je leert ontwikkel je ook je persoonlijkheid
  • Je leert zowel op school als daarbuiten

Brugklas havo, havo/vwo en vwo/vwo-plus

Op Het Hogeland College in Warffum hebben we een tweejarige heterogene brugklas.  Vaak weet je na de basisschool nog niet meteen welk onderwijstype het beste bij je past. Na twee brugjaren weet je beter wat voor jou de juiste keuze is. In het derde leerjaar ga je naar het havo of het vwo. Begin je met vwo-plus, dan volg je ook lessen Latijn.

Zelf aan Zet

In Warffum bieden we uitdagend onderwijs voor leerlingen met ambitie. Onder het motto ‘Zelf aan Zet’ krijg je steeds meer verantwoordelijkheid om de juiste keuzes in je eigen opleiding te maken. Daarom hebben we in ons rooster naast de reguliere lessen ook maatwerkuren. In die maatwerkuren kun je kiezen voor extra ondersteuning of verdieping bij een vak. Kies je liever ook een keer voor iets heel anders, dan is er een Big Junior Event. Dat heb je gedurende een periode lessen in bijvoorbeeld Spaans of journalistiek. 

Doelgericht leren en projectmatig werken

We bereiden je voor op toekomstige leer- en werksituaties.  Zo werk je met studiewijzers en leerdoelen en met projectopdrachten.  Ook heb je in klas 1 contextlessen in maatwerkuren. Daarin werk je eenmaal per week tijdens een blok van twee lesuren met andere leerlingen aan een project over een van de thema’s Gezondheid, Cultuur, Ondernemen en Techniek.  Vaardigheden die je daarbij leert zijn samenwerken, problemen oplossen, kritisch denken en digitaal werken. Door mee te doen leer je ook om vanuit verschillende vakken naar een onderwerp te kijken.

Hulp bij leren en leren kiezen

Tijdens je schoolperiode heb je een mentor-coach (onderbouw) die je helpt bij het maken van de juiste keuzes. Ook krijg je studiebegeleiding en huiswerkondersteuning als je dat nodig hebt.  Andere extra zorg die  je bij ons vindt zijn bijvoorbeeld programma’s voor leerlingen met dyslexie , faalangst of sociaal-emotionele thematiek.

Activiteiten

Op Het Hogeland College leer je niet alleen op school, maar ook daarbuiten. We organiseren excursies en schoolkampen, buitenlandse reizen en uitwisselingen in Europa. Er is ruimte voor plezier op feestavonden, sporttoernooien, muziekavonden en tijdens theaterspektakels.

Na Het Hogeland College

De leerlingen van Het Hogeland College in Warffum stromen meestal door naar het hbo of de universiteit. We werken goed samen met de vervolgopleidingen. Over de leerlingen die bij ons hun diploma gehaald hebben horen we vaak dat ze het goed doen op hun vervolgopleiding.