Op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest kun je een havo-, atheneum- of gymnasiumdiploma halen. Een grote groep vwo-leerlingen kiest voor tweetalig onderwijs (Nederlands-Engels). We vinden het belangrijk dat iedereen zich breed kan ontplooien. De belangrijkste voorwaarde is dat je je op je gemak voelt op onze school. Vanaf de eerste dag helpen oudere leerlingen mee om je als brugklasser de weg te wijzen in de school en gedurende de gehele schooltijd staan docenten, mentoren en andere begeleiders voor je klaar.

ONTDEKKEN WAT JE KUNT

In de brugklas is alles erop gericht je te laten wennen aan het onderwijs en vooral ook om je te laten ontdekken waar je goed in bent en hoe jij het beste leert. De mentor begeleidt je in dit proces en heeft daarmee een belangrijke rol in de onderbouw.

EEN ROOSTER MET RUST

In ons rooster hebben we lessen van 75 minuten. Je hebt daardoor nooit meer dan vijf vakken per dag. Het schooljaar heeft vier periodes. In de brugklas worden alleen Nederlands, wiskunde en bewegingsonderwijs in elke periode gegeven. De andere vakken krijg je in één, twee of drie periodes zodat je niet alle vakken tegelijk hebt. Dat scheelt in je huiswerk en helpt je je aandacht te verdelen.

ONS ONDERWIJS

We hebben reguliere havo/vwo-brugklassen en tweetalige vwo-brugklassen. Na de reguliere brugklas ga je verder op de havo of het vwo. Onze havo-afdeling is klein en overzichtelijk. Je kent elkaar snel. De vwo-afdeling is de grootste afdeling van onze school. En als je interesse hebt in de klassieke oudheid en Latijn en Grieks, dan kies je voor het gymnasium. Zowel het atheneum als het gymnasium bieden we ook tweetalig aan.

WAT KUN JE VERWACHTEN

Op het Rijnlands beginnen we het brugjaar met een introductieweek. Je leert je klasgenoten, je mentor en de weg binnen het schoolgebouw goed kennen. Na deze week beginnen de echte lessen. Op je rooster staan vaklessen en drie keer per week een mentorles. Tijdens deze uren kun je van alles vragen en ter sprake brengen. De mentor bespreekt in deze uren ook de studieresultaten met je en eventuele problemen waar je tegenaan loopt.

EXTRA ACTIVITEITEN

Op het Rijnlands is van alles te doen. Je kunt kiezen uit verschillende Studio-lessen (workshops sport, kunst en wetenschap), je doet mee aan projecten en gaat op excursie. Je kunt schrijven voor de schoolkrant en meepraten over bijvoorbeeld leerlingenfeesten. Je doet mee aan de jaarlijkse sportdag, sportwedstrijden en de ROSloop. Als je het leuk vindt, kun je auditie doen voor het schoolorkest of de jaarlijkse theaterproductie. Ook kun je leren debatteren. Eén dag in het jaar staat in het teken van Actie Paardenkracht: geld verdienen voor hulporganisaties in ontwikkelingslanden.