Naast de internationalisering valt Park Lyceum op door de kunstzinnige vakken en de bijzondere bèta-activiteiten. Na je lessen kun je tijd besteden aan keuzemodules die je kennis en interesses kunnen verbreden, waaronder het Gildeplan (theater, dans, muziek) en het e-Kart team. Ook is er de mogelijkheid om extra ondersteuning te krijgen.

Wij zijn Park!

Op Park Lyceum betekent leren dat je steeds meer verantwoordelijkheid neemt voor je eigen prestaties. Bij die verantwoordelijkheid hoort ook dat je regelmatig wordt gevraagd om mee te denken over de school. Over de kantine, over de lessen, over de feestcommissie, over een schone school, noem maar op. Samen zijn we de school. Wij zijn Park! Je staat er niet alleen voor. Een team van enthousiaste docenten coacht je bij de studie met behulp van werkplanners en Somtoday ELO.

Wat is een interconfessionele school?

Park Lyceum is een interconfessionele school. Hoe je dat merkt? Wij gaan er van uit dat je nieuwsgierig bent en jezelf verder wilt ontwikkelen. Om je te ontwikkelen heb je docenten nodig die in je geloven. Die je vertrouwen geven. Dat versterkt je zelfvertrouwen. Omdat wij vertrouwen hebben in jou en in jouw talenten werken we aan een fijne school waarin we oog hebben voor elkaar. Dit komt ook tot uiting in viering van de christelijke feestdagen en bezinningsmomenten in de klas. Maar de interconfessionele gedachte betekent bij ons ook: verantwoordelijkheid dragen voor elkaar en voor de samenleving. Mede daarom ook die internationalisering waar we zoveel aandacht aan geven. In de lessen levensbeschouwing zijn jullie bezig met vragen over de verschillende geloven en het leven. Daarnaast heb je in leerjaar 4 ook de mogelijkheid om mee te gaan met de Kloosterdagen. Van de deelnemende leerlingen horen we dat dat een hele bijzondere ervaring is.

Science

Park Lyceum doet mee met de Bètapartners. Een groep scholen die elkaar versterken bij de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Je brengt bijvoorbeeld een bezoek aan sciencelabs van universiteiten, doet mee aan wedstrijden in de bètavakken, we werken samen met het bedrijfsleven (ASM Europe) en we hebben ons eigen bètalaboratorium. Dat doen we niet voor niets: bèta- en technische studies geven je goede kansen op een interessante en uitdagende baan!

Laat je creatieve talent zien!

Kunst maakt het leven net een beetje mooier en leuker vinden we op Park Lyceum. Dat merk je bijvoorbeeld in de lessen drama, beeldende vormgeving en muziek. Je kunt je hierbij creatief helemaal uitleven! En we weten uit ervaring dat het je zelfvertrouwen vergroot. Daar heb je je hele leven profijt van. Daarnaast organiseren we interessante projecten en excursies. Ook kun je meedoen aan schooltoneel (Gildeplan), de Open Dagen en exposities. Wie weet speel jij straks wel de hoofdrol in onze grote musicalproductie!